TÉMA

Michal Kozár

V Jindřichově Hradci startuje modernizace čističky, vyjde na stovky milionů korun

Čistírna odpadních vod (ČOV) v Jindřichově Hradci bude vypouštět vodu s nižší ekologickou zátěží. Zajistí to modernizace technologie, kterou město připravilo. Náklady na první etapu projektu činí více než 240 milionů korun. Sdružení firem s názvem Společnost Jindřichův Hradec, které ve výběrovém řízení na modernizaci uspělo, v úterý areál čistírny přebralo a může zahájit práce.
14. 11. 2023|

Prodej kratomu by mohl omezit zákon, cílem je ochránit děti

V Česku se připravuje speciální zákon o regulaci prodeje dosud volně dostupného kratomu. Opiát, který se dá na řadě míst sehnat v automatech, může podle odborníků vyvolat závislosti i u dětí. Nákup této látky, na rozdíl třeba od alkoholu nebo cigaret, v tuzemsku žádné kontrole nepodléhá.
24. 3. 2023|

Obce se pouští do záchrany Jindřichohradecké úzkokolejky. Vozit by měla hlavně turisty

Města na Jindřichohradecku chtějí společně zachránit tamní úzkokolejnou dráhu, takzvanou Jindřichohradeckou úzkokolejku. Firma, která ji do minulého roku vlastnila a provozovala, je totiž v insolvenci. Technická památka je tak momentálně mimo provoz. Obce, jejichž katastry dráha prochází, chtějí na úzkorozchodné koleje vlaky vrátit, zřejmě by už ale nezajišťovaly dopravu v původním rozsahu, vozily by hlavně turisty.
12. 1. 2023|

V Hodoníně se domluvili na koalici a hned zvolili starostu. Vedení už má i Jindřichův Hradec

Starostou Jindřichova Hradce se stal Michal Kozár z hnutí ANO. Město povede koalice ANO, Nezávislí pro Hradec, ODS a SNK-ED. Po volbách se domluvili na spolupráci nejprve zástupci ANO, ODS, STAN a Společně s Piráty. Frakce se ale rozpadla. Hodonín povede Libor Střecha (Pro Hodonín). Zatupitelé ho zvolili jen pár hodin poté, co se vítězné hnutí Pro Hodonín domluvilo s ANO na vzniku koalice.
7. 11. 2022|

Vznikají další nové koalice. Jasno už má Jindřichův Hradec, Nový Jičín či Svitavy

Další města v Česku už mají jasno v tom, kdo je povede v příštích čtyřech letech. Například v čele Nového Jičína zůstane stávající koalice ANO, KDU-ČSL, ODS a Strana Zelených s Piráty, TOP 09 a STAN.  Karvinou povede ČSSD, která volby vyhrála s více než 51 procenty. Ke spolupráci ale zřejmě přizve ANO. V Jindřichově Hradci na jihu Čech se vítězné ANO domluvilo na koalici s ODS, STAN a hnutím Společně s Piráty. Ve Svitavách bude vládnout Sdružení pro město Svitavy spolu s ODS, KDU-ČSL a 3PK – Pro prosperující Svitavy. Dohoda vzniká už i v Kroměříži.
29. 9. 2022Aktualizováno29. 9. 2022, 21:43|