TÉMA

Mezinárodní centrum klinického výzkumu

Čeští experti zlepšují péči o pacienty s mrtvicí. Na cestě je i nová aplikace

Pod vedením českých expertů vzniká systém zjednodušující sběr dat o léčbě mrtvice v Evropě. Je to vůbec poprvé, kdy projekt financovaný z unijního programu pro výzkum a inovace řídí tuzemští odborníci. Budovaný systém má zlepšit péči o pacienty. Cévní mozkové příhody jsou v Česku třetí nejčastější příčinou úmrtí.
25. 11. 2022|

Brněnští vědci odstartovali klinické testy léků na poruchu růstu

Po mnohaletém výzkumu začali brněnští vědci s klinickými testy léku na achondroplázii. Jde o nejčastější genetickou poruchu růstu člověka. Na objevu přelomové novinky spolupracovali s japonskými kolegy. Právě u nich nyní testy probíhají.
14. 6. 2021|

Blatný sloučení dvou brněnských fakultních nemocnic nechystá, požaduje ale hlubší spolupráci

Ministerstvo zdravotnictví nechystá sloučení dvou brněnských fakultních nemocnic, řekl novinářům v Brně ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). O možném sloučení Fakultní nemocnice Brno a Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně se v poslední době mluvilo, ve svatoanenské nemocnici proti tomu vznikaly petice. Podle Blatného bude ale potřeba zintenzivnit spolupráci.
11. 12. 2020|

Brněnské výzkumné centrum povede ekonom a právník Iványi

Novým ředitelem Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně bude zakladatel Mezinárodní školy Brno a prezident Nizozemsko-české obchodní komory Pavel Iványi. Nahradí Gorazda Stokina, který centrum vedl sedm let od jeho vzniku. Nový ředitel bude mít za úkol centrum restrukturalizovat a připravit ho pro další grantové období.
4. 5. 2020|