TÉMA

M-Silnice

V Hradci Králové začala přestavba křižovatky Mileta, nejen řidiči musejí počítat s komplikacemi

V Hradci Králové v úterý stavbaři zahájili půlmiliardovou přestavbu frekventované křižovatky Mileta na silničním okruhu I/31. Řidiči musejí počítat s komplikacemi a zdržením. Ráno se tvořila kolona na příjezdu ke křižovatce od Střelecké ulice. Změnily se také trasy některých linek městské hromadné dopravy, část zastávek je na jiných místech. Chodci a cyklisté musejí křižovatku složitě obcházet a objíždět. Stavba potrvá do konce roku 2026.
2. 4. 2024|

Odvolací soud uložil podmíněné tresty v případu pádu mostu ve Vilémově na Vysočině

Odvolací soud v Pardubicích znovu uložil podmíněné tresty pro čtyři muže obžalované kvůli tragickému pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. Všichni byli odsouzeni na 1,5 roku vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Soud se případem zabýval poté, co Nejvyšší soud rozsudek zrušil. V případu jde o Michala Hejkala, Milana Macuru, Juraje Noska a Františka Lízala. Na stavbě působili v různých rolích, jako dozor či stavbyvedoucí. Podle soudu zavinili obecné ohrožení z nedbalosti.
19. 3. 2024|

Soud zmírnil čtyřem mužům podmínky za pád mostu ve Vilémově, pátého zprostil

Odvolací soud v Pardubicích v úterý zmírnil tresty čtyřem z pěti mužů obžalovaným kvůli pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku v roce 2014. Pátého obžaloby z obecného ohrožení z nedbalosti zprostil. Okresní soud v Havlíčkově Brodě odsoudil loni v srpnu pět mužů ke dvěma letům vězení s dvouletým podmíněným odkladem, odvolací soud tresty zmírnil na 1,5 roku vězení s odkladem na dva roky. Při neštěstí zemřeli čtyři dělníci, další dva utrpěli zranění.
21. 3. 2023Aktualizováno21. 3. 2023, 15:01|

Začala velká rekonstrukce dálnice D11. Řidiče čekají komplikace

V pondělí odstartovala oprava dálnice D11 a navazující části D35. Jde o největší rekonstrukci od dokončení v roce 2006. Pro řidiče cestující z Prahy na východ Čech to znamená zdržení, uzavřen totiž bude vždy jeden jízdní pás. Silničáři na dálnicích vymění asfaltový povrch, omezení budou trvat do 7. října letošního roku. Ředitelství silnic a dálnic se podle svých slov snažilo, aby komplikace v dopravě byly co nejmenší.
22. 8. 2022|