TÉMA

Kuřák

WHO radí kuřákům, jak se zbavit závislosti na nikotinu

Konkrétní rady, jak přestat s kouřením – Světová zdravotnická organizace (WHO) vydala vůbec první sadu doporučení pro klinickou léčbu závislosti na nikotinu u dospělých. Podle WHO je na světě miliarda a čtvrt kuřáků, přestat chce 60 procent z nich, ale většina neví jak. Dostupná je pro ně přitom řada léků i pomoc odborníků.
3. 7. 2024|

Australská vláda omezuje prodej e-cigaret, až příliš lákaly mladé

Austrálie čelí negativnímu trendu – po předchozím propadu začalo opět přibývat kuřáků. A to i v rizikové skupině dětí ve věku 14 až 17 let. Na vině jsou různé druhy elektronických cigaret. Zboží, o kterém se mnoho lidí domnívá, že je mnohem méně škodlivé než klasické cigarety, začala vláda omezovat.
5. 8. 2023|

Elektronické cigarety se před dvaceti lety začaly šířit z Číny do celého světa

Před 20 lety, 29. dubna 2003, si čínský lékárník Li Chan nechal patentovat elektronickou cigaretu. Od té doby tato náhražka klasické konzumace tabáku stále rychleji svého předchůdce vytlačuje.
29. 4. 2023|

Britové chtějí s kouřením zatočit rozdáváním e-cigaret, Česko sází na intenzivní léčbu

Britská vláda spouští unikátní projekt. Kuřákům bude zdarma rozdávat elektronické cigarety. Doufá, že se tím sníží počet závislých na tabáku. V Česku je postup při odvykání odlišný. Podle odborníků je nejúčinnější intenzivní léčba. Zároveň ale upozorňují, že ji absolvuje velmi málo lidí.
24. 4. 2023|