TÉMA

Gladiátor

Doporučujeme

Nový Gladiátor ukazuje zaplavené Koloseum. Crowea nahradil Mescal

Do římského Kolosea vbíhá nosorožec, který útočí na několik bojovníků, v jejichž čele stojí mladý Lucius. První ukázka na nový film Gladiátor II režiséra Ridleyho Scotta podle komentátorů láká na pokračování podle učebnice – tedy velkolepější, ale i digitálnější. Hlavní roli Lucia má osmadvacetiletý Paul Mescal, který údajně ztvárňuje dalšího syna Maxima, jehož hrál v původním pětioscarovém snímku z roku 2000 Russell Crowe. Obě natáčení prý provázely problémy.
10. 7. 2024|

Rozpočty hollywoodských filmů bobtnají. Někteří tvůrci „obrali“ streamy o miliardy, tvrdí publicista

Rozpočet nového Gladiátora údajně nabobtnal ze 165 milionů dolarů na 310 milionů, nový Superman má mít podle některých cenovku ještě o několik desítek milionů dolarů vyšší. A druhý Joker prý stojí 200 milionů dolarů – o 140 víc než první díl. Někteří fanoušci se při pohledu na drahé filmy diví, kam peníze „šly“ - zvlášť při pohledu na nekvalitní vizuální efekty. Filmový publicista Jiří Pospíšil pro ČT24 popisuje, jak se tvoří budgety velkých filmů a proč by třeba čerstvě oscarový Oppenheimer stál víc peněz, kdyby ho natočili pro streamovací platformu.
18. 3. 2024|

Scott natočí dalšího Gladiátora. Hlavní roli má mít Paul Mescal, symbol „nového mužství“

Pětaosmdesátiletý režisér Ridley Scott natočí pokračování svého filmu Gladiátor, hitu z roku 2000, jenž získal pět sošek Oscara. Hlavní roli získal šestadvacetiletý Paul Mescal, nejvíce známý ze seriálu Normální lidi. Scott ještě před začátkem natáčení dokončuje jiný historický snímek, Napoleon, kde si vojevůdce zahrál Joaquin Phoenix, představitel císaře Commoda právě z Gladiátora.
12. 1. 2023|