TÉMA

Ch-101

Rusové vyslali rakety na Kyjev, kde je nejméně třináct raněných. V Mykolajivu zemřela žena

Kyjev ve čtvrtek v noci čelil mohutnému raketovému útoku, kdy na něj ruská armáda podle ukrajinských vzdušných sil vyslala 29 řízených střel a dvě balistické rakety Iskander a Kinžal. Útok podle posledních informací ukrajinských úřadů zranil nejméně třináct lidí, přestože všechny rakety se ukrajinské obraně podařilo podle ukrajinského letectva sestřelit. Trosky ale zasáhly mimo jiné obytný dům či areál školky a působily požáry. Jde o první větší podobný nálet na ukrajinskou metropoli za více než měsíc, uvedl šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko
21. 3. 2024Aktualizováno21. 3. 2024, 15:45|

Ruské síly poslaly rakety na Ukrajinu. V Kryvém Rihu zasáhly pětipatrový dům

Rusko v noci na úterý podniklo novou vlnu vzdušných úderů proti Ukrajině. Nad většinou země se rozezněly sirény, útoky hlásily úřady v Kyjevě či Charkově. Ve městě Kryvyj Rih Rusko zasáhlo několik cílů včetně pětipodlažního domu. Zahynulo 11 lidí, uvedl šéf Dnipropetrovské oblasti Serhij Lysak, který zároveň informoval o ukončení záchranné operace. Dalších téměř třicet lidí v Kryvém Rihu utrpělo při nočním útoku zranění, podle dřívějšího vyjádření zástupce městské správy Oleksandra Vilkula jsou někteří ve vážném stavu.
13. 6. 2023Aktualizováno13. 6. 2023, 15:14|

Ukrajinci vytlačili Rusy z některých pozic v Bachmutu, řekl velitel

Ukrajinské protiútoky vytlačily ruské síly z některých okupovaných pozic v Bachmutu v Doněcké oblasti, tvrdí velitel ukrajinských pozemních sil Oleksandr Syrskyj. Připouští zároveň, že situace ve městě, které se už řadu měsíců snaží dobýt ruská vojska, zůstává složitá. Rusko v noci na Ukrajinu útočilo raketami, zásahy hlásí například město Pavlohrad.
1. 5. 2023Aktualizováno1. 5. 2023, 21:25|

Rusko v pondělí vypálilo střely za půl miliardy dolarů. Podle NYT chtěl Putin uklidnit režimní jestřáby

Rusko v pondělí vyslalo na Ukrajinu řízené střely a drony, jejichž celková cena se může pohybovat od čtyř set do sedmi set milionů dolarů (od 10,1 do 17,7 miliardy korun), odhadla ukrajinská verze časopisu Forbes. Ukrajinská protivzdušná obrana více než polovinu sestřelila. Podle listu The New York Times se pondělními útoky na civilní ukrajinské cíle snaží ruský diktátor Vladimir Putin uspokojit režimní jestřáby. Ruská státní televize se zásahy proti civilistům pochlubila.
11. 10. 2022|