TÉMA

Bosch

Největší světový výrobce čipů chce v Německu postavit svou první evropskou továrnu

Tchajwanský výrobce čipů Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) hodlá v Německu postavit svou první evropskou továrnu. Firma oznámila, že do závodu v Drážďanech plánuje investovat společně s podniky Bosch, Infineon a NXP. TSMC, která je největším smluvním výrobcem čipů na světě, počítá se silnou podporou ze strany Evropské unie a německé vlády. Berlín podle listu Handelsblatt slíbil, že výstavbu závodu podpoří částkou pět miliard eur.
8. 8. 2023Aktualizováno8. 8. 2023, 22:19|

Bosch zaměstná na Slovensku čtyři tisíce lidí ve výrobě motorů pro bicykly, uvedl ministr Sulík

Společnost Bosch postaví na východním Slovensku továrnu na výrobu elektromotorů pro bicykly, ve které zaměstná čtyři tisíce lidí. Oznámil to ve středu slovenský ministr hospodářství Richard Sulík. Výši plánované investice neuvedl, firma podle něj podle předběžné dohody požádá slovenskou vládu o investiční pobídky v objemu 37 milionů eur (912 milionů korun).
24. 8. 2022|

Polsko navrhuje unijní zákaz obchodu s Ruskem. Aktivity v zemi omezuje Bosch

Polský premiér Mateusz Morawiecki oznámil, že navrhl úplný zákaz obchodu Evropské unie s Ruskem. V zemi, která napadla Ukrajinu, omezuje aktivity řada západních firem, naposledy to oznámila německá společnost Bosch, která je největším dodavatelem automobilových součástek na světě. Náměstek čínského ministra zahraničí Le Jü-čcheng podrobil protiruské sankce kritice.
19. 3. 2022Aktualizováno19. 3. 2022, 18:47|
Skandál Volkswagenu

Volkswagen se dohodl s německými majiteli dieselů, odškodné ho vyjde na 830 milionů eur

Automobilka Volkswagen se překvapivě dohodla s německými majiteli naftových aut na odškodném. Kvůli podvodům s měřením emisí jim vyplatí celkem 830 milionů eur (asi 21 miliard korun). V pátek o tom informovala automobilka a spotřebitelský svaz VZBV, který majitele aut v hromadné žalobě zastupoval.
28. 2. 2020|