TÉMA

Náhradní doprava

Vlaky mezi Jaroměří a Trutnovem nahradí autobusy. Trať projde údržbou

Na důležité regionální železniční trati mezi Jaroměří a Trutnovem o půlnoci ze čtvrtka na pátek začala výluka. Potrvá do 11. května. Nejprve se bude týkat úseku mezi Jaroměří a Červeným Kostelcem a následně úseku mezi Jaroměří a stanicí Starkoč. Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu, výluka bude mít vliv i na některé návazné spoje. Důvodem omezení je údržba trati.
12. 4. 2024|

V Praze mezi Hlavním nádražím a Vltavskou opět nejede metro

Na lince C pražského metra mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská v sobotu opět nejede metro. Důvodem je pokračující rekonstrukce stropní desky nad stanicí Florenc, informoval pražský dopravní podnik na svém webu. Výluka je tentokrát jednodenní.
7. 10. 2023|

Linku A ochromí víkendová výluka, metro nepojede mezi Dejvickou a Můstkem

Na víkend se zastaví metro A pod historickým centrem Prahy. Nebude jezdit mezi stanicemi Dejvická a Můstek, neobslouží tedy Hradčany, Malou Stranu, Staré a převážně ani Nové Město. Jako náhradu zavede dopravní podnik tramvajové linky XA a 35 a částečně pomohou i prodloužené autobusy 107 a 147.
29. 9. 2023|

Metro C bude mít o víkendu výluku. Z Holešovic na Nové Město pojedou náhradní tramvaje

O víkendu opět nebude jezdit pražské metro na trase C přes stanici Florenc. Městský dopravní podnik stanici rekonstruuje, většinu prací dělá za provozu, ale o vybraných víkendech provoz přerušuje. Cestující proto musí cestovat z Holešovic na Nové Město náhradními tramvajovými linkami.
22. 9. 2023|

V Praze v neděli a v pondělí nepojede část metra na lince C

V neděli a v pondělí, na které připadá svátek, nepojede v Praze kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc metro na trase C mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Linka bude znovu celá v provozu od úterního rána. Do té doby musí cestující využít náhradní tramvajovou dopravu.
30. 4. 2023|

Místo metra jezdí v centru Prahy autobusy. Přestupování zdrží cestující i o čtvrt hodiny

Na deset až patnáct minut odhadují cestující zdržení vznikající kvůli přestupování z metra C, které má v centru Prahy výluku, do náhradních autobusů. Dopoledne bylo ještě větší, protože autobusy nabíraly zpoždění, kolem poledne se již podařilo provoz stabilizovat. Metro C nebude jezdit mezi stanicemi Vltavská a I. P. Pavlova celé Velikonoce. Výluka je zároveň i na lince A mezi stanicemi Náměstí Míru a Strašnická, kde místo metra jezdí tramvaje.
7. 4. 2023Aktualizováno7. 4. 2023, 12:35|

O víkendu kvůli výluce nejede část linky C pražského metra

Mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská na lince C pražského metra je o víkendu přerušen provoz. Důvodem je pokračující rekonstrukce stropní desky a vestibulu stanice Florenc. Cestující mohou místo metra v době výluky využít tramvaje s označením XC a tramvajovou linku 36.
26. 11. 2022|

Linky pražského metra A a C jezdí do neděle s výlukami

Cestující v pražské městské dopravě musí od čtvrtka počítat s výlukami v části linek metra A a C. Důvodem je oprava tratí. Kvůli ní do neděle nepojedou na trase C vozy mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc a na lince A mezi zastávkami Strašnická a Depo Hostivař. Vyplývá to z informací na webu dopravního podniku. Výluky začaly se zahájením provozu zhruba v půl páté ráno a skončí o půlnoci z neděle na pondělí.
17. 11. 2022|

V Horních Počernicích vykolejil vlak, provoz do centra Prahy stál přes devět hodin

Ve stanici Praha – Horní Počernice v pondělí po půlnoci vykolejil vagon nákladního vlaku. Nikdo není zraněný. Na Twitteru o tom informovala Správa železnic. Nehoda na více než devět hodin zastavila provoz směrem na pražské hlavní i Masarykovo nádraží, vyplývá z informací Českých drah, Pražské integrované dopravy (PID) a Správy železnic. Před desátou dopolední se doprava obnovila po jedné koleji, zhruba o hodinu později po obou kolejích. Provoz se bude stabilizovat do odpoledne.
14. 11. 2022Aktualizováno14. 11. 2022, 12:58|

Vlaky z Blanska do Brna na rok nahradí autobusy, cestu do krajského města usnadní nové zastávky

Na trati mezi Brnem a Blanskem přestanou kvůli rekonstrukci 12. prosince jezdit vlaky. Provoz na trati bude zcela zastaven až do příští prosincové změny jízdního řádu. Mezi krajským a okresním městem tak bude po celý rok jezdit několik autobusových linek, které nahradí zrušené železniční spoje. Na tiskové konferenci to řekl ředitel společnosti Kordis JMK Jiří Horský. Ve stejný den se zároveň cestujícím otevřou dvě nové zastávky na modernizované trati z moravské metropole do Střelic, a to v Ostopovicích a v Brně-Starém Lískovci.
25. 11. 2021|

Mezi Mšeno a Skalsko se vlaky vrátí až na přelomu září a října

Tratí mezi Mšenem na Mělnicku a Skalskem na Mladoboleslavsku po sesuvu půdy znovu projedou vlaky až na přelomu září a října. Bude nutné zpevnit svah a kompletně opravit trať. Informoval o tom mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.
27. 8. 2021|

Němečtí strojvedoucí opět stávkují, protest ochromil dopravu i ve velkých městech

Ke stávce strojvedoucích nákladní dopravy německé železniční společnosti Deutsche Bahn (DB) se v pondělí připojili jejich kolegové z osobní dopravy. Miliony lidí se tak v zemi potýkají s výpadky v dálkové i regionální dopravě. Dráhy sestavily mimořádný jízdní řád, který má cestujícím zajistit alespoň občasné spojení na základních tratích, problémy ale potrvají do středečních 02:00, kdy nejnovější protest za vyšší mzdy skončí. Stávka, druhá v tomto měsíci, ochromila dopravu i ve velkých městech, jež využívají k hromadné dopravě i železnici. Podle Českých drah stávka nemá vliv na provoz osobních vlaků v Česku.
23. 8. 2021Aktualizováno23. 8. 2021, 14:08|