TÉMA

Bruntálsko

Na osoblažskou úzkokolejku se vrátily vlaky. Jediná lokomotiva se ale po pár jízdách porouchala

Po půlroční výluce se vrátily vlaky na úzkokolejnou trať v Osoblažském výběžku na Bruntálsku. Obnovení provozu ale netrvalo dlouho. Jediná lokomotiva, která společně s repasovaným vagonem spoje zajišťuje, se po několika jízdách porouchala. Vlak tak opět nahradily autobusy. Závadu se na místě pokoušejí odstranit technici.
26. 1. 2023Aktualizováno26. 1. 2023, 16:27|

Lidé z Hlinky se bojí vzniku další vyloučené lokality. V novém domově místo seniorů žijí mladé rodiny z okolí

Lidé v obci Hlinka na Bruntálsku se bojí vzniku další vyloučené lokality. Do komunitního domu pro seniory nastěhoval ostravský investor zhruba sedmdesát nájemníků, místní je označují za „nepřizpůsobivé“. Obec se kvůli údajnému dotačnímu podvodu už obrátila na ministerstvo pro místní rozvoj i další úřady. Stěžuje si i na odpadky, které se v okolí domova objevují.
6. 12. 2021|

Opravená silnice zlepší dopravu mezi Jesenickem a Bruntálskem. Práce stály 80 milionů

Stavbaři dokončili opravu osmikilometrového úseku frekventované silnice z Bělé pod Pradědem směrem na Videlské sedlo, která je důležitou spojnicí Jesenicka a Bruntálska. Obce i podnikatelé si od toho slibují zlepšení dopravní dostupnosti a zvýšený příliv turistů zejména z Moravskoslezského kraje. Roční opravu horské silnice zkomplikovala letní povodeň, kdy museli poškozenou stavbu dělníci opravit.
10. 9. 2021|

V Břidličné hořela výrobní linka a střecha haly, škoda je asi dvě stě milionů korun

Požár výrobní linky a střechy haly likvidovali z noci na čtvrtek profesionální i dobrovolní hasiči v Břidličné na Bruntálsku. Oheň způsobil podle předběžných odhadů škodu za dvě stě milionů korun, sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela. Požár se obešel bez zranění. Policejní mluvčí René Černohorský řekl, že podle předběžného zjištění šlo o technickou závadu. V areálu podniku, který vyrábí obalové materiály a polotovary z hliníku, hořelo i letos v červnu.
29. 7. 2021Aktualizováno29. 7. 2021, 11:54|