TÉMA

Pneumatiky

Europoslanci schválili emisní normu Euro 7. Automobilkám dá více času připravit se na přísnější pravidla

Členové Evropského parlamentu (EP) ve středu schválili novou emisní normu Euro 7. Emisní limity pro osobní i nákladní auta už nejsou tak přísné jako v původním návrhu. Rovněž se podařilo dojednat delší časový rámec zavedení normy. I české automobilky tedy budou mít více času připravit se na nová pravidla. Nařízení zcela nově zavádí opatření zaměřená na snížení emisí z pneumatik a brzd a na zvýšení životnosti baterií.
13. 3. 2024Aktualizováno13. 3. 2024, 19:56|

Škoda po požáru skládky pneumatik u Borovan je 60 milionů, hasiči na místě stále zůstávají

Celý den hasiči zasahovali u Borovan na Českobudějovicku, kde v noci začala hořet skládka pneumatik ve firmě na jejich recyklaci. Zásah bude zřejmě pokračovat do pátku, neboť likvidace postupuje pomalu, řekl vpodvečer mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý. Oheň způsobil škodu přibližně 60 milionů korun. Místní neměli přes den větrat. Příčina požáru se vyšetřuje.
3. 8. 2023Aktualizováno3. 8. 2023, 19:23|

Zaměstnanci továrny Nexen Tire vstoupili do stávky. Firma obsazuje místa stávkujících jinými pracovníky

Zaměstnanci jihokorejské továrny Nexen Tire u Žatce na Lounsku zahájili neomezenou stávku. Jejím cílem je uzavření kolektivní smlouvy, ve které odbory žádají pro zaměstnance například zvýšení mezd. Zaměstnavatel obsazuje místa stávkujících jinými zaměstnanci. Stávkující podle předsedy Odborového svazu KOVO Romana Ďurča nechce pustit do továrny.
31. 1. 2023Aktualizováno31. 1. 2023, 19:14|

Jedovaté látky z pneumatik mohou pronikat do zeleniny. Vědci to prokázali u salátu

Do hlávkového salátu, který je jinak považován za velmi zdravou součást stravy, se mohou dostávat jedovaté látky z pneumatik. Podle agentury APA na to přišli vídeňští vědci. Částice z pneumatik se na pole a poté do zeleniny dostávají ze silnic prostřednictvím větru nebo vody.
7. 1. 2023|

Goodyear musí českému vynálezci zaplatit více než jeden a půl miliardy

Americká společnost Goodyear Tire & Rubber musí českému vynálezci Františku Hrabalovi zaplatit 65 milionů dolarů (1,6 miliardy korun), rozhodl soud ve Spojených státech. Spor se týkal Hrabalových nápadů ohledně samonafukovacích pneumatik, uvedl specializovaný server Law360, který se věnuje obchodním sporům.
20. 9. 2022Aktualizováno20. 9. 2022, 12:21|

Muž provrtával pneumatiky aut s ukrajinskými značkami. Hrozí mu za to až tříletý trest

Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie zadrželi muže, který od poloviny dubna do začátku září tohoto roku vrtákem zničil třicet pět pneumatik u zaparkovaných aut, čímž způsobil škodu přes sto tisíc korun. Všechna tato auta měla ukrajinské registrační značky, proto muže stíhají pro trestný čin poškození cizí věci spáchaný na věci někoho jiného pro jeho národností příslušnost, za což hrozí až tři roky odnětí svobody.
12. 9. 2022|

V průmyslovém areálu v Kladně hořely pneumatiky. Někdo je úmyslně zapálil

V průmyslovém areálu bývalé Poldi v Kladně hořely na několika místech pneumatiky, hasiči vyhlásili druhý poplachový stupeň ze čtyř možných kvůli vyššímu počtu zasahujících hasičů. Nikdo není zraněný. Kouř byl vidět v širokém okolí i z některých míst v Praze.
21. 12. 2021Aktualizováno21. 12. 2021, 17:36|

Pneuservisy hlásí velký zájem o přezutí. Některé zdražily až o desetinu

Přicházející sníh a mráz naplnil pneuservisy. I přesto, že do data, od kdy je zimní výbava povinná, zbývají ještě skoro tři týdny. Řada dílen letos opět zvedla ceny, některé až o desetinu.
13. 10. 2021|

V Bejrútu vzplanul přístavní sklad pneumatik. Hasil i armádní vrtulník

V bejrútském přístavu vypukl mohutný požár. Podle libanonské agentury NNA hořelo ve skladu pneumatik a potravinového oleje v přístavní bezcelní zóně. Hasičům na místě pomáhaly armádní vrtulníky, které plameny kropily vodou ze vzduchu. Většina požáru je již podle místních činitelů pod kontrolou. Z místa stále stoupá kouř, je však mnohem řidší. Prezident Michel Aún podle agentury Reuters prohlásil, že požár mohla způsobit sabotáž, technická chyba nebo nedbalost.
10. 9. 2020Aktualizováno10. 9. 2020, 20:18|

Požár na skládce u Zdechovic likvidovali hasiči celou noc

Požár, který vypukl v neděli odpoledne na skládce u Zdechovic na Pardubicku, likvidovali hasiči celou noc. Na místě se vystřídalo 18 jednotek. V pondělí ráno přijede na skládku bagr, kterým bude hořící hromada rozhrabávána a dohašována, informovala na webu mluvčí hasičů Vendula Horáková.
16. 2. 2020Aktualizováno17. 2. 2020, 07:18|

V Bystrci vyhořel chátrající obchodní dům Letná

Bývalý obchodní dům Letná v Brně-Bystrci v neděli večer vyhořel. V areálu sídlištního nákupního střediska, které je od počátku století pro veřejnost uzavřeno a podle hasičů stejně byla v plánu jeho demolice, byly odložené pneumatiky. Požár proto zahalil okolí hustým kouřem.
23. 9. 2019|