Požár skládky na Litoměřicku hasiči přes noc zlikvidovali

Hasiči v pondělí večer zasahovali u požáru skládky pneumatik v Lovosicích na Litoměřicku. Město na Facebooku uvedlo, že hořelo v areálu v Novém Klapý vedle obchodu se stavebninami. Z místa požáru stoupal hustý černý kouř, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči oheň lokalizovali krátce před půlnocí a zcela uhasili po úterní páté hodině ranní. Příčiny vzniku požáru se podle radnice vyšetřují.

„V 05:00 velitel čety hasičů předal areál s místem zásahu starostovi města Lovosice, jelikož provozovatel areálu odmítal komunikovat a spolupracovat,“ informovalo město na Facebooku. Kvůli dvanáctihodinovému dohledu zůstává na místě jednotka třebenických hasičů, dodalo.

Areál skládky zůstával v úterý ráno uzavřený, aby mohli vyšetřovatelé zjišťovat, proč začalo hořet. „Město Lovosice bude jak s majitelem, tak s provozovatelem řešit kompletní likvidaci a vyčištění areálu,“ doplnila radnice. Mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan řekl, že šlo zřejmě o nelegální skládku, škoda nevznikla. Policejní mluvčí Pavla Kofrová uvedla, že vzhledem k počáteční fázi vyšetřování zatím nemůže sdělit další podrobnosti.

Vyjel i speciální vůz

O požáru informovali hasiči v pondělí před 21:30. Z místa požáru stoupal hustý černý kouř, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. „Dochází k masivnímu vývinu kouře. Probíhá hasební zásah,“ uvedli hasiči. Mluvčí krajských hasičů Tomáš Kalvoda kolem 22:00 sdělil, že na místě zasahuje devět jednotek. Událost byla ohlášena jako požár na ploše zhruba desetkrát deset metrů.

K požáru vyjel i speciální vůz z Ústí nad Labem, který měří koncentrace nebezpečných látek v ovzduší. Lidem žijícím v okolí požáru hasiči doporučují nevětrat. „Vítr fouká od severozápadu, tedy směrem z města. Dle meteorologů by to tak mělo zůstat do nočních hodin,“ uvádí město na Facebooku. Kolem 22:30 radnice napsala, že v obytné oblasti nebyly ve vzduchu naměřeny nebezpečné látky.

S požárem pneumatik v neděli bojovali hasiči v Postřekově na Domažlicku. Škody a příčiny požáru, který zachvátil pneumatiky a několik objektů v postřekovské části Mlýnec, zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie. Událost prověřuje také policie.