TÉMA

Sklad

Ukrajina odrážela raketové útoky, škody a zranění jsou ve Lvově a Záporoží. Podle Ruska byl ostřelován Bělgorod

Ukrajinská protivzdušná obrana ve čtvrtečních ranních hodinách odrážela nové ruské raketové útoky na Kyjev a další ukrajinská města. Všechny rakety letící na Kyjev byly zničeny, uvedl na sociální síti šéf vojenské správy hlavního města Serhij Popko. Zásahy však hlásí západoukrajinský Lvov. Šéf Charkovské oblasti informoval o nejméně třech zabitých civilistech. Ruské úřady tvrdí, že ve čtvrtek proběhl útok i druhým směrem – ukrajinské rakety údajně zasáhly nákupní centrum v Bělgorodu a zemřelo sedm lidí, drony prý zapálily sklad pohonných hmot u Kursku.
15. 2. 2024Aktualizováno15. 2. 2024, 21:35|

Kvůli požáru nákupního komplexu v Chomutově policie evakuovala šedesát bytů

Policie kvůli požáru nákupního komplexu Flora v Písečné ulici v Chomutově zajišťuje okolí, evakuovala návštěvníky dvou restaurací a asi šedesáti bytů z blízkého panelového domu, informovala mluvčí policie Miroslava Glogovská. Záchranáři odvezli dvě osoby do chomutovské nemocnice, uvedl také mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Vyhlášen je druhý stupeň poplachu, na místě je asi třicet hasičů. Podařilo se jim zastavit šíření, nasazení hasiči se pravidelně střídají, uvedl jejich mluvčí Lukáš Faják.
17. 1. 2024Aktualizováno17. 1. 2024, 23:16|

Inspektoři našli na Přerovsku nelegální sklad se 17 tunami potravin. Některé byly prošlé

Nelegální sklad potravin, ve kterém bylo uloženo bezmála 17 tun ryb, mořských plodů a hovězího i drůbežího masa, odhalili veterinární inspektoři v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Část uskladněných potravin byla prošlá. Státní veterinární správa (SVS) zakázala uvádět zboží z tohoto skladu na trh. Jeho provozovateli hrozí ve správním řízení pokuta až půl milionu korun, informoval v pátek mluvčí SVS Petr Vorlíček.
20. 10. 2023|

Měl tam stát sklad oceli, místo toho by se Březhradské písčiny mohly stát chráněným územím

Královéhradecký kraj se zabývá návrhem ekologů na prohlášení lokality Březhradské písčiny v Hradci Králové zvlášť chráněným územím, nebo-li přírodní památkou. Ještě nedávno tam přitom německý investor chtěl postavit sklad oceli. Aktuální územní plán to stále povoluje. Březhradské písčiny jsou mimo jiné domovem vzácného hmyzu.
15. 8. 2023|

Rusko opět útočilo na přístav v Oděské oblasti, úřady hlásí jednoho mrtvého

Ruské síly v noci na čtvrtek zaútočily na přístavní infrastrukturu v Oděské oblasti na jihu Ukrajiny. V zasažené administrativní budově přístavu zemřel civilní pracovník, uvedla agentura Unian s odvoláním na prohlášení ukrajinské armády. Podle ukrajinského vicepremiéra Oleksandra Kubrakova ruské údery v posledních devíti dnech poničily šestadvacet infrastrukturních zařízení v ukrajinských přístavech a pět civilních plavidel.
27. 7. 2023Aktualizováno27. 7. 2023, 10:18|

Hasiči měli v noci hodně práce, hořely domy, byt i bufety ve vodáckých tábořištích

U několika větších požárů museli v noci na sobotu zasahovat hasiči napříč republikou. Hořelo ve dvou domech na Kroměřížsku, v bytě ve Frýdku-Místku, ve dvou vodáckých kempech na západě Čech, oheň poničil i sklad sena v jižních Čechách. Největší škodu způsobil požár rodinných domů, hasiči ji předběžně odhadli na několik milionů.
1. 7. 2023|

Škoda po požáru prodejny v Tehovci u Prahy je 60 milionů, na místě jsou vyšetřovatelé

Hasiči pokračují v likvidaci požáru, který ve středu večer zachvátil prodejnu se zahradní technikou Hecht v Tehovci u Prahy. Postupně snížili stupeň poplachu z nejvyššího čtvrtého až na první a dohašují ohniska. Předpokládaná škoda je 60 milionů korun, příčina zatím není známa. Na místě pracují vyšetřovatelé. Většina jednotek už odjela, zásah ale ještě neskončil. O dalším postupu se rozhodne po kontrole v 18:00, řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková.
17. 5. 2023Aktualizováno18. 5. 2023, 14:42|

U obchodu ve Studánkách vyhořel sklad. Škoda je deset milionů korun

Hasiči od čtvrtka likvidovali požár skladu obchodu ve Studánkách na Českokrumlovsku, ve kterém byla i zábavní pyrotechnika. V noci na pátek vynesli uskladněné zboží. Požár podle prvních odhadů způsobil škodu deset milionů korun, informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.
5. 5. 2023|

Ve skladu s ropnými produkty nedaleko Krymského mostu vypukl po útoku dronu požár

V ruském Krasnodarském kraji vypukl rozsáhlý požár ve skladu pohonných hmot kvůli „pádu“ bezpilotního letounu, uvedla ve středu ruská státní agentura TASS s odvoláním na záchranné služby. Krasnodarský kraj se nachází na jihozápadě Ruska u Azovského moře. Incident se odehrál v obci Volna blízko mostu spojujícího Rusko s ukrajinským poloostrovem Krym, který Rusko v roce 2014 protiprávně anektovalo. Rusko a Krym se v posledních dnech staly dějištěm řady podobných incidentů.
3. 5. 2023Aktualizováno3. 5. 2023, 13:07|

Muž, který způsobil miliardový požár hal v Mladé Boleslavi, půjde do vězení

Muž z Českolipska, který loni v lednu založil požár skladovacích hal v Mladé Boleslavi, půjde na sedm let do vězení. Trest je souhrnný i za předcházející trestnou činnost. České televizi to sdělil Zbyněk Vondra z dozorového Krajského státního zastupitelství v Praze. Trest je už pravomocný. Muž podle obžaloby způsobil škodu za 1,2 miliardy korun. Oheň zasáhl průmyslové prostory v ulici Nádražní, které využívá mimo jiné i firma vyrábějící interiérové díly pro Škoda Auto. Nedostatek dílů ovlivnil výrobu automobilky.
28. 4. 2023|

Prezidentská kancelář podává po auditu trestní oznámení na Správu Pražského hradu

Kancelář prezidenta republiky (KPR) na základě externího auditu ve Správě Pražského hradu (SPH) podá trestní oznámení kvůli podezření z majetkové a hospodářské trestné činnosti. V pondělní tiskové zprávě zástupci kanceláře prezidenta Miloše Zeman upřesnili, že podezření se týkají porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže, zkreslování údajů o stavu hospodaření, porušení povinnosti při správě cizího majetku, krádeže, zpronevěry či podvodu.
6. 3. 2023Aktualizováno6. 3. 2023, 15:34|

Na jihu Ruska hořel areál skladu ropy, média píší o útoku dronů. Podobné incidenty hlásí i další místa v zemi

V areálu ropného skladiště v jihoruském přístavním městě Tuapse v noci na úterý vypukl požár. Podle ruských médií se tak stalo v důsledku útoku bezpilotních letounů. Informovalo o tom ruské vydání serveru BBC, podle něhož incidenty s drony hlásí také další oblasti Ruska. Ruské ministerstvo obrany obvinilo Ukrajinu, že neúspěšně zaútočilo drony na dva cíle na jihu Ruska.
28. 2. 2023Aktualizováno28. 2. 2023, 22:00|

Nový zásadní důkaz v případu výbuchu muničního skladu v Bílině. GIBS obnovuje vyšetřování

V případu výbuchu muničního skladu v Bílině se objevil nový důkaz, přednesl jej jeden z obviněných. Státní zástupce proto vrátil Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) věc k doplnění. Nová lhůta pro vyšetřování poběží do února. Informaci ČT potvrdilo Státní zastupitelství v Ústí nad Labem. Letos v listopadu obvinili kriminalisté dva bývalé policejní pyrotechniky. Podle deníku Právo jde o ředitele policejních pyrotechniků Michala Dlouhého a jeho podřízeného. Sklad vybuchl v září 2020, nedošlo při něm k žádnému zranění.
22. 12. 2022|

30 let zpět: Výstavba nových depozitářů Státního archivu ČR

Jak bylo nakládáno s archivními materiály před 30 lety? Kde a jak byly archiválie skladovány? Kvůli jejich narůstajícímu počtu a mnohdy nevyhovujícímu prostoru pro uchovávání dokumentů byly zahájeny práce na výstavbě nových depozitářů Státního archivu ČR. Dokončení se plánovalo na rok 1995.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
31. 10. 2022|

Kvůli výbuchu skladu v Bílině jsou obvinění dva bývalí policejní pyrotechnici

Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli výbuchu policejního muničního skladu v Bílině na Teplicku před dvěma lety obvinila dva bývalé policejní pyrotechniky, kteří tehdy odpovídali za užívání a ukládání výbušnin ve skladu. Inspekce je viní z obecného ohrožení z nedbalosti, za což jim v případě odsouzení hrozí až pět let vězení a zákaz činnosti. Ve skladu bylo větší než povolené množství výbušného materiálu a na místech, která k tomu nebyla určená.
30. 8. 2022|

Rusové po částečné evakuaci Azovstalu obnovili ostřelování, tvrdí ukrajinský velitel

Ruské jednotky obnovily ostřelování mariupolských oceláren Azovstal, jakmile skončila evakuace části lidí, kteří se v hutním závodě skrývali. Podle ruské služby BBC to v neděli večer řekl ukrajinské televizi Denys Šleha, jeden z ukrajinských velitelů v Mariupolu. Snahy o evakuaci mají pokračovat. Okupanti také raketou zasáhli přístav Oděsa. Ukrajinské síly zase údajně zničily dva ruské hlídkové čluny u Hadího ostrova v Černém moři. V ruském Bělgorodu v noci z neděle na pondělí zazněly dva výbuchy.
2. 5. 2022Aktualizováno2. 5. 2022, 22:12|

V západoruském Brjansku vzplály ropné sklady

Mohutný požár vypukl v noci na pondělí v ropném skladu v ruském městě Brjansk. Informovaly o tom ruské tiskové agentury s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace. Podle tamních médií hoří dva objekty –⁠ sklad paliv společnosti Transněfť Brjansk-Družba a nádrž s naftou místní vojenské jednotky. Příčiny nejsou jasné.
25. 4. 2022Aktualizováno25. 4. 2022, 14:21|

V Borodjance našli v troskách dvou domů 26 mrtvých, podle Zelenského je ve městě víc obětí než v Buče

V Borodjance u Kyjeva, zničené během ruských náletů a okupace, se už v troskách dvou domů našlo 26 mrtvých. Obětí je tam podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského víc než v Buče, kde po odchodu Rusů našli stovky mrtvých civilistů. Zelenskyj také řekl, že ruská strana změnila taktiku a snaží se zakrývat důkazy o masakrech na civilistech. Boje na východě Ukrajiny začínají po stažení okupačních jednotek z okolí Kyjeva sílit. Podle západních představitelů je třeba připravit se na scénář, že se válka může protáhnout i na několik let.
7. 4. 2022Aktualizováno8. 4. 2022, 00:03|

Hostomel a Borodjanka hlásí stovky mrtvých či ztracených lidí. Ostřelování pokračuje hlavně na východě

Za 35 dní okupace ukrajinské obce Hostomel ruskými invazními vojsky se ztratilo přes čtyři sta lidí, prohlásil šéf tamní vojenské správy. Očití svědci podle něj potvrdili smrt některých z nich, část lidí se pohřešuje. Stovky lidí zabili okupanti ve městě Borodjanka, uvedl šéf humanitárního štábu Kyjevské oblasti. V Dněpropetrovské oblasti hlásí úřady zásah ropného zásobníku, ostřelování pokračovalo v Charkově či na Donbasu. Z oblastí bojů se v úterý podle ukrajinské vlády podařilo evakuovat přes tři tisíce osm set lidí, na patnáct set z nich z Mariupolu.
6. 4. 2022Aktualizováno6. 4. 2022, 20:03|

Nejtvrdší boje zuří u Charkova a v Donbasu. Ukrajinci sestřelili další ruská letadla

V noci ruské rakety zcela zničily plný sklad ropy v Dnipru, zranění nikdo neutrpěl. Invazní armáda podle ukrajinských médií ostřelovala rovněž opuštěný sklad Červeného kříže v Mariupolu. Ruské ministerstvo obrany sdělilo, že otevře humanitární koridor z Mariupolu do Záporoží v pátek. Šéf NATO očekává přeskupení ruské armády a další útoky. Z areálu odstavené jaderné elektrárny Černobyl se zcela stáhly ruské jednotky. Během ruské invaze na Ukrajinu, která trvá pět týdnů, zemřelo v této zemi nejméně 1232 civilistů, oznámil to ve čtvrtek Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva.
31. 3. 2022Aktualizováno1. 4. 2022, 00:24|

Česko v úterý udělilo Ukrajincům 3600 víz. Nemocnice uprchlíkům nabízejí ubytování

Česko udělilo lidem zasaženým ruskou invazí na Ukrajinu doposud přes 245 tisíc víz. V úterý jich přibylo 3600. Informace ve středu na Twitteru zveřejnilo ministerstvo vnitra. Po pondělním nárůstu běženců zhruba o dvě tisícovky se počet nově udělených víz vrátil k podobnému počtu jako koncem minulého týdne. Do pomoci uprchlíkům z Ukrajiny se zapojují nemocnice napříč republikou – nabízejí jim ubytování.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 17:17|

Černá stavba skladů v Hradci Králové dostala po šesti letech povolení

Příběh jedné z největších nepovolených staveb v Česku, skladového areálu v Hradci Králové, dostává další kapitolu. Nizozemský developer CTP Alfa získal dodatečné stavební povolení. Je pravomocné. Práce musel přerušit před šesti lety, když vyšlo najevo, že staví načerno.
22. 10. 2021|

Amazon se v Česku rozrůstá, staví distribuční centrum v Kojetíně

Internetový prodejce Amazon vybuduje v Kojetíně nové robotické distribuční centrum, ve kterém vzniknou více než dva tisíce pracovních míst. Stavba logistického centra bude v průmyslovém parku na kraji Kojetína dokončena příští rok, jeho plné zprovoznění je naplánováno na rok 2023. Firma Amazon už zahájila nábor prvních zaměstnanců, zatím hlavně specialistů. Nábor pracovníků, kteří budou v Kojetíně zpracovávat objednávky zákazníků, je naplánován na druhé čtvrtletí 2022, sdělil generální manažer společnosti pro Českou republiku Michal Šmíd.
17. 9. 2021|

Zásoby pomoci pro obce po tornádu leží ve skladech. Část už nebude potřeba

Tisíce čisticích prostředků nebo desítky krabic s trvanlivým jídlem. Zásoby pomoci určené obcím poničeným tornádem leží ve skladech v Břeclavi a v Hodoníně. Už teď je ale jasné, že ne všechno budou místní potřebovat. Naopak stále jsou potřeba dobrovolníci, kvůli kterým se například v Mikulčicích pohádali.
27. 7. 2021|