TÉMA

Chodov

Obžaloba žádá podmínku pro mladíka, který způsobil požár supermarketu v Chodově

Obžaloba žádá podmíněný trest pro Mária Baigera obžalovaného z toho, že způsobil požár, který 6. listopadu 2022 ráno zcela zničil Penny Market v Chodově na Sokolovsku. Tehdy osmnáctiletý muž si chtěl s pomocí zapalovače udělat díru do plastového vozíku, kam mu zapadl mobilní telefon. Vznikl ale požár, který se rychle rozšířil na celý objekt. V projednávání případu v pondělí pokračoval Okresní soud v Sokolově, soudkyně Gabriela Siegelová odročila jednání na 29. května.
22. 4. 2024Aktualizováno22. 4. 2024, 19:00|

Na trať v Hradci Králové opět někdo nastražil kamení, vjely do něj vlaky

Na železniční koleje v Hradci Králové na trati do Pardubic v pondělí někdo opět položil kamení z železničního náspu. Místem následně krátce po sobě projely zhruba stokilometrovou rychlostí dva spěšné vlaky, které vezly dohromady asi pět set lidí. Policie hledá svědky události, vyšetřuje ji jako obecné ohrožení. Pachateli hrozí až osm let vězení. Obdobný případ se ve stejné lokalitě stal letos v lednu.
16. 4. 2024|

Soud řešil žalobu Chodova o navrácení teplovodní sítě

Ve sporu mezi dodavatelem tepla, společností Marservis, a městem Chodov znovu zasedal soud. Projednával žalobu města, na základě které má firma vyklidit výměníky tepla a předat radnici do užívání teplovodní síť. Právě o tu se vedou dlouholeté spory. Kauza, která na konci minulého roku skončila rozsáhlým výpadkem dodávek tepla a teplé vody, se ale ke svému konci ještě neblíží.
19. 2. 2024|

Domácnosti na Sokolovsku trápí časté havárie horkovodu. Příčinou si technici nejsou jistí

Třikrát během dvou měsíců zůstalo bez tepla dvacet tisíc domácností na Sokolovsku v Karlovarském kraji. Technici Karlovarské teplárenské, která horkovod provozuje, zatím nevědí, co je příčinou tak častého praskání potrubí. Obyvatelé se proto obávají, že se havárie a s tím spojené výpadky dodávek tepla budou dál opakovat.
12. 2. 2024|

Jihovýchod Prahy byl od rána bez tepla, dodávky se podařilo obnovit do večera

Před sedmou hodinou večer se podařilo obnovit dodávky tepla a teplé vody do většiny domácností, které se musely ve čtvrtek obejít bez nich. Výpadek postihl jedenáct tisíc domácností na jihovýchodě Prahy, podle Pražské teplárenské to bylo kvůli poruše teplovodu v Michli. Původní odhad firmy hovořil o tom, že opravy potrvají až do deseti hodin večer.
18. 1. 2024Aktualizováno18. 1. 2024, 19:20|

Marservis musí předat rozvod tepla městu Chodov, rozhodl soud

Společnost Marservis, která třicet let provozuje rozvod tepla ve městě Chodov, musí do patnácti dnů předat teplárenské zařízení městu, kterému podle rozhodnutí sokolovského okresního soudu patří. Rozhodl tak v předběžném opatření. Chodov, který se s firmou soudí o vlastnictví tohoto majetku dvacet let, by tak mohl začít dodávat teplo lidem sám. Sokolovský soud zároveň zamítl žalobu Marservisu proti Chodovu a městské společnosti Teplo Chodov. O rozhodnutí informoval starosta Patrik Pizinger (Místní).
9. 1. 2024Aktualizováno9. 1. 2024, 19:05|

Část Chodova na Sokolovsku byla den bez tepla. Bývalý dodavatel odpojil na dálku výměník

Obyvatelé části Chodova na Sokolovsku, včetně školky, sociálního zařízení a stovek domácností, byli zhruba den bez tepla. Bývalý provozovatel teplofikace, společnost Marservis, odmítl v rozporu s rozhodnutím soudu předat městu majetek, a naopak při pokusu města dostat se do jednoho z výměníků odpojil dodávku tepla, zřejmě na dálku. Starosta města Patrik Pizinger (Místní) označil situaci za bezprecedentní vydírání. Dodávky byly obnoveny ve čtvrtek odpoledne poté, co se městu podařilo dálkové ovládání zařízení obejít, řekl starosta.
23. 11. 2023Aktualizováno23. 11. 2023, 17:31|

Cizinec dostal jedenáct let vězení za čtvrtstoletí starou vraždu. Zadržen byl v Litvě a Polsku

Soud v pátek uložil Mychajlovi Poljanskému jedenáct let vězení za vraždu, kterou spáchal v roce 1999 v bytě na pražském Chodově. Při oslavě pravoslavného svátku bodl do zad svého krajana. Nyní vysvětloval, že muže nechtěl zabít, pouze mu chtěl oplatit poškození trička a ránu si „špatně spočítal“. Poljanskyj byl v minulosti odsouzený jako uprchlý, nedávno ho do Česka vydalo Polsko. Verdikt není pravomocný.
13. 10. 2023|

Ministerstvo financí ustoupilo. Daně z kamenných heren zůstanou částečně obcím

Ministerstvo financí přepisuje část navrhovaného konsolidačního balíčku. Hlavně menším obcím, kterým plynou příjmy z hracích automatů, vadilo, že by stát nově přerozděloval výnosy z těchto her podle počtu obyvatel. Teď dostávají peníze odpovídající počtu přístrojů na svém území. Radnice za ně můžou investovat a nebo je využít k prevenci proti závislosti na hazardních hrách.
13. 6. 2023|

V sobotu vyjede poprvé tramvaj z Modřan do Libuše. Nová trať stála přes tři sta milionů

Cestující v Praze se budou moci od soboty 27. května svézt tramvají z Modřan až do Libuše. Na 1750 metrů dlouhé trati bude jezdit linka číslo 17 a jsou na ní čtyři nové zastávky. Náklady na stavbu činily zhruba 304,2 milionu korun, většinu peněz získalo město z evropských fondů, řekli primátorův náměstek Zdeněk Hřib (Piráti) a generální ředitel dopravního podniku (DPP) Petr Witowski. DPP letos plánuje zprovoznit mimo jiné také trať do Holyně nebo na sídliště Dědina.
26. 5. 2023|

Policie pátrala po třináctileté dívce z Chodova. Byla nalezena v pořádku

Policisté pátrali po pohřešované třináctileté dívce z Chodova.  Je v pěstounské péči a od sobotního odpoledne o sobě nepodala zprávu. Dívka byla nalezena a je v pořádku.
4. 12. 2022|

Dodávky tepla byly po noční havárii teplovodu obnoveny v celé Praze

Výpadek dodávek tepla, který v Praze postihl až dvacet tisíc domácností, byl odstraněn. Jako poslední byli po šesté hodině večer připojeni odběratelé ve Vršovicích. Příčinou bylo prasklé potrubí.
24. 11. 2022Aktualizováno24. 11. 2022, 18:50|

Mladíkovi hrozí šest let vězení za požár supermarketu. Zapalovačem chtěl vyprostit mobil z nákupního vozíku

Policie obvinila osmnáctiletého mladíka, který podle ní způsobil požár supermarketu Penny v západočeském Chodově. Muž byl opilý a v tom stavu dospěl k rozhodnutí použít zapalovač k vyproštění mobilního telefonu, který mu uvázl v plastovém nákupním vozíku. Výsledkem byl zcela zničený obchod, při požáru vznikla téměř devětačtyřicetimilionová škoda. Vzhledem k tomu hrozí mladému muži až šest let vězení.
9. 11. 2022|

Požár v Chodově na Sokolovsku zničil prodejnu potravin

Rozsáhlý požár zachvátil v neděli obchod Penny Market v Chodově na Sokolovsku. Hořet začalo brzy ráno před otevřením obchodu. Hasiči na místo původně vyslali patnáct jednotek a vyhlásili třetí stupeň poplachu. Pod kontrolu dostali požár po dvou hodinách a celé dopoledne dohašovali stále doutnající ohniska. Oheň obchod prakticky celý zničil, řekl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. Při požáru se nikdo nezranil.
6. 11. 2022Aktualizováno6. 11. 2022, 17:49|

Místo útlumu se těžba uhlí rozšiřuje. Rypadlo na Sokolovsku už je tam, kde mělo být za pět let

Uhelné společnosti plánovaly těžbu utlumit, ale nakonec ji spíše rozšiřují. Reagují na energetickou krizi a rizika spojená s dodávkami surovin z Ruska. Sokolovská uhelná zdůvodňuje rozšíření těžby v lomu Jiří potřebou zajistit dostatek uhlí na zimní sezonu. Podobně se zachová i OKD na Karvinsku.
9. 7. 2022|

Hvězda ruské propagandy má v Česku firmu, která je ale jen „kasičkou“

Hvězda ruské státní televize a podporovatelka Vladimira Putina Jelena Malyševová má firmu v Česku. Podle obchodního rejstříku pronajímá nemovitosti, žádné ale v českém katastru nemá zapsané. Lékařka, vystupující v mnoha televizních pořadech, vlastní luxusní dům v americkém New Jersey, na který si podle ruské opozice sama nemohla vydělat.
24. 6. 2022|

Praha umlkla. Porucha v rozvodně zastavila tramvaje i metro, lidé zůstali ve výtazích

Rozsáhlý výpadek elektřiny postihl ve čtvrtek dopoledne část Prahy. Ochromil i městskou hromadnou dopravu – zejména na pravém břehu Vltavy se zastavily tramvaje, problémy byly i v metru, především na trase C. V části města zhasly také semafory na křižovatkách. Hasiči museli zachraňovat desítky lidí z výtahů, které se zastavily. Výpadek neohrozil fungování nemocnic, které mají záložní zdroje elektřiny. Obdobné agregáty využily také velké obchody nebo některá ministerstva. Výpadek trval přibližně hodinu. Kolem jedenácté hodiny dopoledne již jezdila městská hromadná doprava bez omezení.
2. 6. 2022|

30 let zpět: První soukromá gynekologická ordinace

Před třiceti lety došlo k otevření první soukromé kliniky v Československu. V Praze na Chodově vznikly dvě gynekologické ordinace, které nabízely vedle moderního vybavení především individuální přístup, a to nejen díky prodloužené ordinační době.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
31. 5. 2022|

Kvůli požáru domu na pražském Chodově se muselo vystěhovat asi dvě stě lidí

Příčinou pondělního požáru bytového domu v Divišovské ulici na pražském Chodově byla podle hasičů lidská nedbalost. Požár způsobil škodu odhadem sto milionů korun, přesná výše zatím není stanovena. Kvůli požáru se muselo vystěhovat asi dvě stě lidí, kteří bytový dům obývali.
3. 5. 2022|

30 let zpět: Největší supermarket v Československu

Čárkové kódy, skenery, pokladny napojené na počítače – těmito a dalšími technickými vymoženostmi se mohlo při slavnostním otevření pochlubit Obchodní centrum Růže na pražském Chodově. „Místo, kde se můžete hmatatelně přesvědčit o hlubokém smyslu tržní ekonomiky,“ jak prohlásil jeden ze španělských investorů.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
8. 12. 2021|

D1 ve směru do centra Prahy uzavřela po poledni nehoda dvou nákladních aut, už je průjezdná

Nehoda dvou nákladních vozidel v Praze v oblasti Chodova po poledni uzavřela dálnici D1 ve směru do centra. Řidič jednoho z vozů zůstal v autě zaklíněn, hasiči ho vyprostili. Zhruba padesátiletý muž utrpěl mnohačetná poranění, záchranáři ho v umělém spánku přepravili letecky do vinohradské nemocnice, řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Provoz na dálnici zhruba hodinu zcela stál, kolem 13:45 už mohli řidiči projíždět úsekem jedním jízdním pruhem. Plně obnoven byl provoz až několik hodin poté.
3. 11. 2021Aktualizováno3. 11. 2021, 19:32|

Náročné profese si mohou pravidla pro nošení respirátorů upravit, sdělil Vojtěch

Povinnost nošení respirátorů v zaměstnání si mohou podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) pro náročné profese zaměstnavatelé upravit, mohou být bez ochrany dýchacích cest nebo mít roušku. Počítá s tím podle něj nově vydané opatření, které povinnost pro zaměstnance od pondělí zavádí. Denní nárůst počtu případů nemoci covid-19 v Česku potřetí v tomto týdnu dosáhl nejvyšší hodnoty od konce dubna. Ve čtvrtek přibylo 3638 nakažených, což je o 2102 více než před týdnem.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 18:20|

Zastavte dětské exekuce, vyzývá obce Plzeňský kraj. V regionu jich je nejvíc z celého Česka

Plzeňský kraj vyzval všechny obce v regionu, aby dětem zastavily exekuční řízení. V celém Česku je jich stále aktivních více než 2200, z čehož v Plzeňském kraji skoro sedm set. To je nejvíc ze všech regionů. V oblasti jde o dlouholetý problém, kdy se dětské dluhy, zejména u tamního dopravního podniku, přeprodávaly soukromým firmám. Často se dluh týká i svozu a likvidace komunálního odpadu.
5. 10. 2021|

Reprodukční číslo je nejvyšší od začátku roku, otevřou se nová bezregistrační očkovací centra

V úterý přibylo 317 potvrzených případů koronaviru. Poprvé od 8. června tak denní nárůst překročil hranici tří stovek případů. Reprodukční číslo se opět zvýšilo na hodnotu 1,45, což je letos nejvíce. Stejnou hodnotu mělo také v pondělí a rovněž první dva dny roku.
14. 7. 2021Aktualizováno14. 7. 2021, 19:26|