Jihovýchod Prahy byl od rána bez tepla, dodávky se podařilo obnovit do večera

Před sedmou hodinou večer se podařilo obnovit dodávky tepla a teplé vody do většiny domácností, které se musely ve čtvrtek obejít bez nich. Výpadek postihl jedenáct tisíc domácností na jihovýchodě Prahy, podle Pražské teplárenské to bylo kvůli poruše teplovodu v Michli. Původní odhad firmy hovořil o tom, že opravy potrvají až do deseti hodin večer.

Výpadek tepla a teplé vody pocítili podle Pavla Maďara z Pražské teplárenské obyvatelé Záběhlic, Malešic, Strašnic, Vršovic, Krče, Chodova a Petrovic, radnice Prahy 4 upozornila, že výpadek postihl i část Pankráce a Podolí. Podle údajů Pražské teplárenské dosahoval výpadek zhruba do Jeremenkovy ulice v oblasti Dvorců.

Zprvu se zdálo, že se přerušení dodávek tepla dotkne hlavně části Michle kolem Ohradní ulice, ale po desáté hodině dopoledne se výpadek výrazně rozšířil.

Celkem se dotkl asi jedenácti tisíc domácností s centrálním topením. Kamna jim vychladla již ráno, podle firmy souvisel výpadek s poruchou teplovodu v Baarově ulici v Michli. Ten podle informací Prahy 4 netěsnil.

Jako termín, kdy mají být dodávky obnoveny, stanovila Pražská teplárenská až desátou hodinu večer, později však slíbila, že stihne opravy do šesti hodin. V půl sedmé zbývalo podle Maďara připojit posledních několik domů.

V Praze se po přechodném oteplení v noci na čtvrtek opět ochladilo, odpoledne teplota klesla k nule a začalo sněžit. I v dalších dnech bude nezbytné topit, protože nejvyšší teploty mají zůstat poblíž nuly a v noci klesnou hluboko pod ni.