Na vloupání do drážďanské klenotnice se podle vyšetřovatelů podílelo sedm lidí

Německé úřady předpokládají, že na vyloupení drážďanské klenotnice se podílelo nejméně sedm osob. Zveřejněn byl policejní portrét jednoho z podezřelých. Vyšetřovatelé mají rovněž bližší poznatky o automobilu, který byl při vloupání použit. Žádná horká stopa však dosud k dispozici není, informovala agentura DPA.

Dva zloději loni v noci na 25. listopadu z drážďanské klenotnice Grünes Gewölbe (Zelená klenba) ukradli barokní šperky nevyčíslitelné hodnoty. Na dopadení pachatelů byla vypsána odměna 500 tisíc eur (asi 12,6 milionu korun). Vyšetřovatelé se domnívají, že dvojice měla komplice.

Policie a státní zastupitelství předpokládají, že na činu se podílelo nejméně sedm osob, sdělily ve čtvrtek úřady. Vyplývá to podle nich z analýzy saského kriminálního úřadu a rozsáhlého vyhodnocení videomateriálu.

Nová zjištění se týkají také automobilu pachatelů. Audi S6 loni v srpnu prodala soukromá osoba neznámému kupci. Automobil si u prodávajícího v Magdeburgu vyzvedl přibližně pětadvacetiletý muž. Vyšetřovatelé se domnívají, že tento muž má co do činění s pozdějším vloupáním, a právě jeho portrét zveřejnili.