SPOLU k tématu Místní rozvoj a dotace z EU

Komunikace se státem digitálně, osobní údaje jednou a dost, rychlejší výstavba, podpora z EU na ekologické projekty, inovace a výzkum.

Urychlíme rozvoj Portálu občana a podpoříme rozvoj Portálu podnikatele. Z obou služeb se stanou digitální brány do veřejné správy. Mezi úřady pak budou běhat data, nikoli občan. Zajistíme také, aby po vás vaše data po jejich poskytnutí už úřady nikdy nechtěly znovu.
Rozšíříme rovněž funkce CzechPOINTu, ze kterého se stane přátelská univerzální podatelna pro všechny, kdo se státem nechtějí komunikovat online. Částečně též zrušíme povinnosti nosit u sebe průkazy a dokumenty, pokud si je stát může ověřit jinak.
Dále zjednodušíme systém dotací, například tím, že zprovozníme portál jednotného přehledu dotačních možností a dotační kontroly již nadále nebudou duplicitní. Zapracujeme též na digitální technické mapě České republiky. Prioritou je pro nás také zajištění stabilního, rychlého a cenově dostupného internetového připojení v každé domácnosti a pokrytí bílých míst na venkově. K transformaci energetiky pak efektivně využijeme fondy EU.
Zvláštní pozornost si zaslouží zejména strukturálně postižené kraje. Zajistíme kofinancování II. pilíře tzv. Programu rozvoje venkova alespoň 35 % ze státního rozpočtu. Více informací naleznete na www.spolu21.cz.