V Amazonu znovu hořelo, škoda je tři miliony. Hasiči nevyloučili úmyslné zapálení

Čtvrteční požár ve skladu firmy Amazon v Dobrovízi u Prahy způsobil škodu tři miliony korun. Vyšetřování příčiny na místě pokračuje, vyloučeno není úmyslné zapálení. Uvedl to mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Distribuční centrum podle mluvčího českého Amazonu Karla Taschnera funguje celé kromě místa požáru, kde pokračuje vyšetřování a úklid.

Ve čtvrtek večer muselo být evakuováno zhruba 2200 osob, část z nich se ale brzy vrátila zpátky na pracoviště. Záchranáři ošetřili tři lidi, kteří se nadýchali kouře. Ti byli po preventivním vyšetření z nemocnice propuštěni.

Kvůli požáru muselo být evakuováno zhruba 2200 osob, část z nich se ale brzy vrátila zpátky
Zdroj: HZS Středočeského kraje

Požár zničil podle mluvčího zboží zhruba v hodnotě 100 tisíc korun, další je kontaminováno zplodinami nebo poničeno vodou z hasicího zařízení.

V distribučním centru Amazonu hořelo také letos v říjnu, tehdy se muselo evakuovat 700 lidí. Oheň vznikl na jednom z balíků, který zapálil zaměstnanec. Nikdo se nezranil.

Požár zničil zboží zhruba v hodnotě 100 tisíc korun
Zdroj: HZS Středočeského kraje

Americký internetový prodejce Amazon v Dobrovízi u Prahy otevřel v roce 2013 centrum vráceného zboží a loni tam zahájilo provoz i distribuční centrum firmy. V budově je možné uložit až 18 milionů kusů zboží a za jeden den vypravit až jeden milion zásilek.

V Amazonu pracuje 2300 stálých zaměstnanců a k tomu další 4000 brigádníků, kteří sem budou dojíždět ve špičce do konce prosince. Přímo u distribučního centra začala tento týden fungovat nová železniční zastávka.