V Brně zastřelili bývalého policistu

Brno - Bývalého policistu zastřelili v pondělí večer v městské části Brno - Žebětín. Podle obyvatel Žebětína se kolem 22:00 hodiny v pondělí v noci ozvalo několik střel rychle za sebou. Svědci uvádějí, že obětí je bývalý kriminalista, který se měl v současnosti zabývat obchodem s nemovitostmi. Den před střelbou si měl místo obhlížet mladík s kapucí. Na oběť jedoucí v autě pachatel vystřelil dávku z automatické zbraně. Automobil pak havaroval.

Na místě, v ulici Prokopův kopec, začala téměř okamžitě pátrací akce, do níž se zapojilo několik desítek policistů i vrtulník s termovizí, pachatele ale policisté zatím neobjevili.

Pachatel na auto vystřelil mezi 22:00 a 22:30 několik ran z dosud neurčené střelné zbraně. Dvě kulky zasáhly expolicistu do hlavy.

Muž odešel od policie před pěti lety. Nyní podnikal v několika oborech, například ve stavebnictví a zprostředkování obchodů. Jeho podnikatelské aktivity nyní policie zkoumá. V minulosti pracoval na hospodářské kriminální policii v Brně. Vyšetřoval trestné činy hospodářského charakteru.

Důvod vraždy policie nezná. „Verze motivů jsou stanoveny, může to souviset s případy, které vyšetřoval, ale není to jediná verze,“ uvedl Kachlík. „Není to jediná verze, těch verzí je několik, nerad bych se k těm dalším verzím vyjadřoval,“ dodal.

Vyšetřování teď může trvat i několik měsíců. Policie zatím vyslýchá svědky a vyzývá všechny, kdo by mohli mít nějaké důležité informace, aby se jí co nejdříve ozvali.