Po čtyřech letech se v Boskovicích zase můžou koupat pod širým nebem

Boskovice - Už zítra se v Boskovicích po čtyřech letech opět dočkají letního koupaliště. To v roce 2006 zavřeli hygienici. Novotou lesknoucí se vodní areál Červenka čeká už jen na první návštěvníky.

„Místní se na to koupaliště už těší a myslím, že mají proč. Už i z vizuálního hlediska je velkou atrakcí tobogán a čtyřproudová skluzavka. Jsou tady ale i vodní lůžka, vedle masážní trysky, chrliče vody. Plus plavecký a dětský bazén a hřiště na plážový volejbal a na petanque,“ vyjmenoval přednosti nového koupaliště Milan Strya, ředitel Služeb Boskovice s.r.o., které areál provozují.

Denní kapacita koupaliště je až 1500 lidí. Přestavba stála 70 milionů korun. Polovinu pokryly evropské fondy a druhou zaplatilo ze svých zdrojů město.

Starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek (ODS) vysvětluje důvody rekonstrukce koupaliště (zdroj: ČT24)

Starosta Jaroslav Dohnálek (ODS) je s výsledkem investiční akce spokojený. „Hlavně myslím budou spokojeni návštěvníci, snad i ze širšího okolí. Koupaliště tady totiž opravdu chybělo a k městu typu Boskovic koupaliště určitě patří,“ dodal Dohnálek.

Plány na nový aquapark připravovali v Boskovicích už před deseti lety. Radnici ale chyběly peníze. Původní koupaliště ze 60. let se přitom už dávno rozpadalo, až v roce 2006 mu řekla „ne“ i Krajská hygienická stanice.

„Na vysvětlenou tady nebyl nikdy problém s čistotou vody, ale ta stará bazénová vana byla popraskaná, tratila mnoho vody, někdy v minulosti byla dokonce vyspravovaná asfaltem, což se hygienikům nelíbilo,“ řekl Dohnalem.

Nové koupaliště Červenka otevře město slavnostně už zítra. Přestože nemá být úplně ideální počasí pro dovádění ve vodě, radnice doufá, že návštěvníky přiláká bohatý kulturní program.