Policie zadržela údajného násilníka z Novojičínska

Ostrava/Praha - Policie zadržela muže podezřelého ze série pokusů o znásilnění na Zlínsku a Novojičínsku. Informaci přinesl server Novinky.cz. Moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská však odmítla zadržení potvrdit a uvedla, že v případu zatím nebyl nikdo obviněn. Pokud to vyšetřování umožní, podá policie bližší informace v úterý. K poslednímu pokusu o znásilnění došlo v sobotu v Kopřivnici na Novojičínsku, policisté nevylučují souvislost s dalšími útoky. Některým obětem ještě nebylo 15 let.

Sobotní případ se v Kopřivnici stal ráno okolo šesté hodiny. Neznámý muž tam podle policie přistoupil k mladé ženě a tupým předmětem ji udeřil do hlavy. Napadená upadla do bezvědomí. Když se probrala, zjistila, že má poškozené šaty a na některých místech je nahá. Policisté útok vyšetřují jako pokus o znásilnění. Pachatel z místa údajně utekl ještě před tím, než se žena z bezvědomí probrala.

Podobný případ kriminalisté v Kopřivnici řešili před několika dny. Podle policie neznámý pachatel ve výtahu jednoho z tamních domů pod pohrůžkou použití nože donutil školačku ve věku do 12 let, aby se svlékla. Poté po ní požadoval různé sexuální praktiky. Dívce se podařilo z výtahu utéci. Při přepadení použil nůž kuchyňského typu dlouhý nejméně 25 centimetrů.

Násilník pak útočil ještě několikrát. Už o hodinu později ve Valašském Meziříčí a pak také v Kroměříži, Holešově a v Bystřici pod Hostýnem. Policisté po něm pátrají. Jde pravděpodobně o muže ve věku okolo 50 let. Pachateli znásilnění hrozí až pětileté vězení. Pokud se však tohoto činu dopustí na dítěti mladším patnácti let, soud jej může poslat za mříže až na 12 let.