V Luhačovicích vrcholí práce na městské plovárně

Luhačovice – Městská plovárna v Luhačovicích je těsně před dokončením. Téměř stovka dělníků proto na poslední chvíli dodělává fasády a dlažbu. Přibude tak k již otevřenému aquaparku v sousedních Pozlovicích a k luhačovické přehradě, která se má po vyčištění zpřístupnit lidem v příští sezoně.

Bazén nám stavební firma předá už za čtrnáct dní, ale první lidé se budou moci přijít osvěžit až začátkem prosince. Do té doby budeme dolaďovat poslední mouchy," uvedl k otevření plovárny starosta Luhačovic František Hubáček (ODS).

Moderní krytý bazén vyrostl na místě původního koupaliště z třicátých let. To už ale evropským hygienickým normám nevyhovovalo. „Nový areál nabídne návštěvníkům pětadvacetimetrový plavecký bazén, menší zážitkový bazének, vířivku, dětské brouzdaliště a parní saunu,“ vyjmenoval Hubáček přednosti nové provozovny.

Starosta Luhačovic František Hubáček (ODS) k otevření nové plovárny (zdroj: ČT24)

V červenci přitom v sousedních Pozlovicích s velkou slávou vyrostl aquapark a v plném proudu jsou také přípravy na vyčištění luhačovické přehrady. Po letech, kdy ve známém lázeňském středisku důstojné vodní vyžití chybělo, si tak lidé už příští sezónu budou moct vybrat hned ze tří možností.

Správci pozlovického aquaparku, který hned po otevření brali návštěvníci útokem, se ale konkurence nebojí. „Jednotlivé provozovny se budou spíš vzájemně doplňovat. Někdo nemá rád chemická koupaliště, jinému zase vadí přírodní koupání. Bazén v Luhačovicích bude krytý. Sluníčko proto vyžene lidi do našeho aquaparku, za deště se mohou návštěvníci osvěžit u konkurence,“ dodala s úsměvem správkyně pozlovického koupaliště Hana Plšková a dodala, že během července navštívilo aquapark přes dvacet tisíc lidí a tržby se díky tomu vyhouply na milion korun.