Lékaři v Uherském Hradišti se dohodli. Stáhnou výpovědi

Uherské Hradiště - Lékaři nemocnice v Uherském Hradišti se s jejím vedením dohodli na stažení svých výpovědí a v pokračování práce na stejné pozici. Ředitel Antonín Karásek, který ještě včera dopoledne nehodlal vzít zpět jedinou z výpovědí lékařů a prohlásil, že se u něj mají hlásit o práci jako noví zaměstnanci, pozdě odpoledne otočil. Dal na doporučení svého nadřízeného -hejtmana Zlínského kraje. „Malinkatý“ trest si ale ředitel přece vymohl. Žádný z „navrátilců“ nedostane takzvaný věrnostní příplatek, který pobírají hradišťští lékaři za odsloužená léta.

Tuto podmínku podepíší lékaři, kteří dali výpověď, v dodatku ke kolektivní smlouvě, která platí v nemocnici několik měsíců. Pak se bude obnovovat, a k jakým změnám dojde ve výplatě věrnostního příplatku, je otevřené. Lékaři z akce Děkujeme, odejděte tak přijdou pravděpodobně o minimum peněz.

„Je to kompromis. Chceme, aby už vše skončilo a normálně jsme mohli pracovat,“ prohlásil dnes předseda Lékařského odborového klubu hradišťské nemocnice Petr Vysloužil. On i jeho zástupce Jan Uhýrek, kterým ředitel před pěti dny nařídil, aby už nechodili do práce, jsou mezi lékaři přijatými zpět také.

S ředitelem měli oba odboráři dnes krátkou, asi desetiminutovou schůzku. Po ní oba odboráři jasně prohlásili, že do pondělí budou lékaři stahovat své výpovědi. „Je samozřejmě možné, že někteří je nestáhnou, protože už si sehnali práci jinde, to se asi ale ukáže skutečně až v pondělí,“ dodal Vysloužil. Jednat by se mělo zhruba o pět lékařů.

Petr Vysloužil, předseda LOK nemocnice Uherské Hradiště
Zdroj: ČT24