Dálnici D1 zavřeli kvůli driftujícímu řidiči. Čidla v Klimkovickém tunelu totiž signalizovala požár

Provoz na dálnici D1 u Ostravy byl krátce v obou směrech zastavený. Čidla v Klimkovickém tunelu signalizovala požár. Ten se nakonec nepotvrdil, čidla aktivovalo pravděpodobně zakouření z pneumatik jednoho z aut. Provoz byl obnoven.

„Aktivaci čidel pravděpodobně způsobilo zakouření z pneumatik vozidla, jehož řidič se podle svědků pokoušel v tunelu driftovat,“ uvedlo Národní dopravní informační centrum (NDIC). Driftováním se označuje styl jízdy, při kterém se řidič snaží udržet vozidlo v řízeném smyku.

Mluvčí hasičů Jakub Kozák řekl, že poplach byl vyhlášen kvůli kouři, který viděli na kamerách v řídicím středisku. „Tunel byl automaticky technologicky uzavřen v obou směrech zhruba do 16:25 hodin. Provoz byl obnoven poté, co hasiči celý tunel prozkoumali, včetně propojek mezi troubami,“ uvedl Kozák.

Už před událostí byl provoz na dálnici omezený. V tunelu se dělá pravidelná údržba, a proto se tam jezdilo obousměrně jen v jednom ze dvou tubusů v režimu pruhů 1 + 1. V úterý byl uzavřený jeden tubus, ve středu se má údržba dělat v druhém.