Kvůli požáru bytového domu v Táboře museli hasiči evakuovat 41 lidí. Bydlení jim teď hledá město

Kvůli požáru v bytovém domě v Táboře musely ve středu ráno opustit své domovy čtyři desítky lidí. Hořel materiál uskladněný v kójích v domě, požár se hasičům podařilo uhasit před půl šestou. Příčina požáru ani výše škody zatím nejsou známy. Hasiči o tom informovali na sociálních sítích.

Hlášení o požáru čtyřpatrového bytového domu v Lužnické ulici dostali hasiči před čtvrtou hodinou ranní. Hořel materiál uskladněný v kójích ve druhém podlaží.

„Hasiči ihned zahájili evakuaci obyvatel z bytů v zasaženém prostoru. Tři lidi zachránili výškovou technikou a po schodech bylo vyvedeno sedm obyvatel ve vyváděcích maskách. Z patra pod místem požáru opustilo své byty 31 lidí před příjezdem a při příjezdu jednotek. Hasiči zachránili také čtyři psy,“ uvedli hasiči.

Hašení podle hasičů ztěžovaly těžké kovové dveře do jednotlivých kójí. Aby se dostali k ohnisku požáru, museli použít hydraulické nástroje.

Čtyři lidé se nadýchali zplodin z hoření a potřebovali péči záchranářů. Evakuovaní lidé se na místě mohli schovat do přistaveného autobusu, následné náhradní ubytování pro ně řeší město Tábor.