Při nehodě autobusu a nákladního auta u Plzně zemřel jeden člověk

U Plzně se ve středu ráno srazil autobus s nákladní autem. Policie informovala, že při nehodě zemřel jeden člověk, další tři zranění byli převezeni do nemocnice. Silnice I/26 z Plzně směrem na Sulkov byla kvůli vyšetřování a následně kvůli nesnadné nakládce havarovaného autobusu většinu dne zavřená, řidiči nemohli využít ani nájezd na dálnici D5 směr Rozvadov. Do Plzně byla silnice průjezdná.

Na místě zemřela šestatřicetiletá žena. Do plzeňské fakultní nemocnice převezli záchranáři osmačtyřicetiletého muže se středně těžkým poraněním a lehce zraněného osmadvacetiletého muže a čtyřiatřicetiletou ženu. Následně tam sanitka odvezla i dva lidi z nákladního auta, řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Nehoda se stala v 5:30 asi půl kilometru za čerpací stanicí. V autobusu jel řidič a tři cestující, jednoho z nich museli hasiči vyprostit bočním oknem, potom zlikvidovali také uniklé provozní kapaliny, uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Nákladní auto stálo kvůli poruše v odstavném pruhu a čekalo na odtah. Podle Hokrové však bylo řádně označeno výstražným trojúhelníkem. Jak přesně k nehodě došlo už policie zjišťuje.