V Brně končí část uzavírek. Na začátku léta ale začnou další, dělníci obsadí Veveří

Brno protkané uzavírkami se v následujících dnech a týdnech aspoň částečně uvolní. Končí hned několik oprav. Zmizí dopravní omezení a linky městské hromadné dopravy začnou jezdit podle běžného jízdního řádu. Městští radní už ale plánují práce na další stavební sezonu.

V jednom pruhu a třicetikilometrovou rychlostí budou auta přejíždět po mostě v ulici Kníničská už jenom do úterý. Práce trvající od letošního března jsou téměř u konce. Most bude možné projet jak směrem od Pisárek, tak od Bystrce.

Blíží se také konec uzavírky Zábrdovického mostu. Dělníci se pustili do posledních úprav, linky hromadné dopravy i auta se tak na něj vrátí po roční pauze 30. listopadu.

„Je to určitě očekávaná změna z pohledu cestujících. Samozřejmě to uzavření jim zkomplikovalo život. Tramvaje budou opět projíždět až na Starou osadu. Ke stejnému termínu se nám podaří zprovoznit i novou trolejbusovou trať z Novolíšeňské na Jírovu,“ uvedla mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková. Na Jírovu budou zajíždět trolejbusy linek 25 a 26.

Dlouho si brněnští řidiči neoddychnou

Zatímco některé opravy jsou u konce, na další se musí cestující připravit. „Budeme rekonstruovat v létě, vlastně v červnu už začneme, spodní část ulice Veveří, která je totálně v dezolátním stavu. To znamená od Žerotínova náměstí až po Pekárenskou, případně po Jana Uhra,“ řekl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

Brněnští radní ve středu také schválili investiční záměr na rekonstrukci části ulice Křenová za 110 milionů korun. Opravy by se měly týkat oblasti od Špitálky po most přes řeku Svitavu. Termín zatím známý není.