Projektant nymburské lávky nezažádal včas o stavební povolení

Vydání stavebního povolení pro výstavbu nové nymburské lávky přes Labe se zpozdí o dva týdny. Firma Stráský, Hustý a partneři s.r.o. měla podle smlouvy podat žádost do konce srpna, k tomu ale nedojde. V úterý požádala město o prodloužení termínu do 17. září, Nymburk souhlasil.

„Vzhledem k tomu, že konečný termín dodání dokumentace pro provedení stavby není ohrožen, byl městem tento termín akceptován,“ potvrdil ČT mluvčí Nymburka Petr Černohous.

Firma požádala o odklad, protože se jí nepodařilo získat všechna potřebná úřední vyjádření.

„Z naší strany odešly žádosti s dostatečným předstihem, tuto skutečnost jsme doložili našemu objednateli – městu Nymburk. Bohužel je období dovolených, několik vyjádření se dosud nepodařilo i přes veškerou snahu získat,“ řekla ČT obchodní ředitelka společnosti Stráský, Hustý a partneři Jana Zemková Němcová.

Radnice: Zahájení stavby se odklad nedotkne

Pro pěší byla lávka uzavřena v prosinci roku 2017, loni v červnu pak dostaly zákaz proplouvání i lodě a město uzavřelo prostranství pod lávkou na obou březích. Stržená byla kvůli havarijnímu stavu na začátku srpna.

Za návrhem předešlé lávky stála také firma Stráský, Hustý a partneři s.r.o., stejně jako v případě Trojské lávky, která se zřítila do Vltavy.

Nová lávka má stát zhruba 40 milionů korun. Stavět by se mělo začít v polovině příštího roku, posun ve vydání stavebního povolení podle Černohouse termín zahájení stavby neovlivní. Město jedná se Státním fondem dopravní infrastruktury o dotaci, která by měla kompletně pokrýt stavební náklady.