Technoparty na Plzeňsku skončila. Podle policie proběhla bez závažnějších problémů

Technoparty u Čížkova na jižním Plzeňsku skončila v neděli kolem 17:00, když začali organizátoři balit techniku. Podle policie se akce po celou dobu obešla bez závažnějšího narušení pořádku. Technoparty se zúčastnilo asi 2000 lidí včetně cizinců.

Policisté hlídali od začátku akce všechny příjezdové cesty na místo konání. „Na odjezdu provádějí kontroly, aby nikdo neodjížděl pod vlivem alkoholu nebo drog. Ani během dneška se na akci nic mimořádného nestalo,“ uvedla v neděli policejní mluvčí Martina Korandová. Policie řešila především přestupky v souvislosti s dopravou nebo právě drogami.

Příliš práce neměli ani zdravotníci. V sobotu ošetřovali lehký úraz, psychickou reakci na požití psychotropní látky a alergickou reakci na bodnutí vosou, v neděli ráno pak do nemocnice převezli mladou ženu s náhlou zdravotní indispozicí, uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

Technoparty u Čížkova začala v pátek v noci. Před začátkem akce řešili organizátoři problém s místem konání, když se po příjezdu na původně domluvené pozemky u Přešína nedohodli s majitelem. Akci se ale nakonec podařilo uspořádat na jiném místě.