Auto narazilo v Humpolci do kočárku se dvěma dětmi. Jedno zemřelo, druhé je v kritickém stavu

Malé dítě zemřelo po střetu osobního auta s kočárkem v Humpolci. V kočárku byly dvě děti, druhé je podle policie v nemocnici a je ve vážném stavu. Nehoda se stala dopoledne na okraji města, policisté ji zatím vyšetřují.

Tragická srážka auta s kočárkem se stala v Hradské ulici před devátou dopoledne. Podle policie auto před nehodou vyjelo ze silnice. Narazilo do dopravní značky, ale také do kočárku s dětmi, který tlačila žena – podle informací ČT jejich babička.

Za volantem auta seděl čtyřiapadesátiletý muž. „Dechová zkouška u něj byla negativní,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. Záchranáři vyslali k nehodě vrtulník. Ten přepravil do brněnské nemocnice jedno ze dvou dětí, které v kočárku byly – roční dívka utrpěla těžké zranění a je v kritickém stavu. Druhé dítě – dvouletý chlapec – nehodu nepřežilo.

Záchranáři také ošetřili lehce zraněnou dospělou osobu, následně ji převezli do pelhřimovské nemocnice, uvedl Petr Novotný z krajské záchranné služby.

Lokalita, kde se neštěstí stalo, je klidná oblast na východním okraji města, kde je škola, rodinné domy a končí v parku. „Je to klidné místo, kde auta téměř nejezdí nebo jen minimálně. (…) Běžně tam běhají děti, lidé chodí do parku, venčí se tam psi,“ upozornil humpolecký místostarosta Vlastimil Brukner (KDU-ČSL). Hradská ulice slouží hlavně k obsluze oblasti, podle Bruknera je dále do parku zakázán vjezd.

Z výpovědí svědků vyplývá, že auto možná jelo příliš rychle, je však také možné, že se řidiči udělalo nevolno. Policie ale zatím nic nepotvrdila, případ ještě vyšetřuje. „V současné době nelze spekulovat o tom, kdo nehodu zavinil. Další okolnosti, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem dalšího šetření,“ dodala Čírtková.