Výstřely v restauraci ukončily manželské rozepře. Žena zemřela, muž byl obviněn z vraždy

Hosty z baru v Rychnově nad Kněžnou vyhnaly ve čtvrtek večer výstřely. Podle policie šlo zřejmě o důsledek manželských sporů. Muž vystřelil na svoji manželku, která po převozu do nemocnice podlehla zraněním. Policie ho obvinila z vraždy, v případě odsouzení mu hrozí až 18 let vězení.

Devětačtyřicetiletý muž podle kriminalistů zastřelil svoji o dva roky mladší manželku legálně drženou krátkou střelnou zbraní. Manželé byli v restauraci na rychnovském náměstí, ale stranou od ostatních hostů.

„Ke střelbě došlo v zadním odlehlém prostoru baru, kde dvojice byla sama. V ostatních prostorách bylo dalších třináct osob, které okamžitě restauraci opustily,“ upřesnila policejní mluvčí Ivana Ježková. Nikdo další z hostů ani personálu restaurace podle ní ale nebyl ohrožen.

Když potom přijeli policisté, muž u baru stále byl a nekladl při zadržení žádný odpor. Byl obviněn z vraždy a policie uvedla, že předá státnímu zástupci podnět na vazbu. Podle Ježkové chtěl muž s největší pravděpodobností střelbou vyřešit „dlouhodobé manželské neshody“.

V Čechách se kvůli rodinné při střílelo dva večery v řadě. Ve středu večer v Kostelci nad Labem postřelil šestapadesátiletý muž dvaaosmdesátiletou ženu. Také on střílel z legálně držené zbraně. Policisté jej v pátek obvinili z pokusu o vraždu. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.