Porucha zastavila Masarykovo nádraží v Praze, všechny tratě se rozjely až večer

Události ČT: Porucha zastavila Masarykovo nádraží v Praze (zdroj: ČT24)

Porucha trakčního vedení v neděli ráno zastavila provoz na Masarykově nádraží v centru Prahy. Vlaky do Kolína, Lysé nad Labem či Kralup nad Vltavou musely mimořádně začínat i končit na Hlavním nádraží, v Holešovicích nebo ve Vysočanech. Až okolo 16. hodiny byl provoz částečně obnoven. Oprava trvala skoro celý den a provoz byl plně obnoven až večer.

Okolo 16. hodiny začaly z Masarykova nádraží vyjíždět příměstské linky S1 a S2 do Lysé nad Labem a Kolína, o necelé tři hodiny později i vlaky do Kralup, které předtím začínaly a končily ve stanici Praha - Holešovice.

Spadlé dráty na koleje v tunelech mezi Vršovicemi a Hlavním nádražím omezily dopravu už v sobotu dopoledne, kdy byly některé rychlíky z Prahy zrušeny, na jiné lidé čekali na nádražích i dvě hodiny.

Z Masarykova nádraží jezdí hlavně regionální vlaky do Polabí či Kralup. Trakční vedení se porouchalo v neděli kolem třetí hodiny ráno, což ovlivnilo desítky spojů. Původní odhady hovořily o tom, že se provoz obnoví už v deset hodin dopoledne, nakonec se podařilo alespoň částečně obnovit provoz až o šest hodin později.