U Doks se střetl kamion s osobním autem, tři lidé zemřeli

U Doks na Českolipsku se ve středu ráno střetl kamion s osobním autem Škoda Rapid, ve kterém cestovalo pět lidí. Přímo ve voze zemřel řidič a jeho spolujezdkyně, další ženu se hasiči a zdravotníci snažili resuscitovat, ale neúspěšně. Poslední dva cestující museli vyprostit hasiči a jsou ve vážném stavu v liberecké nemocnici. Silnice byla uzavřena několik hodin, policisté ji otevřeli před polednem.

Nehoda se stala zhruba deset minut před sedmou hodinou nedaleko Doks na frekventované silnici I/38, v úseku mezi Mladou Boleslaví a Českou Lípou. „Okolnosti nehody zjišťujeme,“ řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.  

„Dvě osoby zemřely na místě, kde lékař konstatoval úmrtí pro zranění neslučitelná se životem. Jedna osoba byla resuscitována, ale bohužel neúspěšně,“ řekl mluvčí zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev.

Další dva lidé byli vážně zraněni. „Jedna osoba byla napojena na umělou plicní ventilaci a letecky transportována na traumacentrum do Liberce a pátou se středně těžkým poraněním transportovala do Liberce pozemní posádka,“ dodal.

Silnice byla uzavřena několik hodin

Kvůli rozsahu a vyšetřování tragédie byla silnice v místě nehody několik hodin uzavřena. Policisté dopravu odkláněli přes Doksy, z Bělé pod Bezdězem pak na Ralsko. V místě se tvořily kolony. Silnici policisté otevřeli až před polednem. 

V Libereckém kraji je to letos nejtragičtější dopravní nehoda a patří i k nejvážnějším v celém Česku. Víc obětí měla jen červencová nehoda u Bohuňovic na Olomoucku, kde se také střetl nákladní automobil s osobním. Na místě zemřeli dva dospělí a jedno dítě.

Druhé dítě bylo s těžkým zraněním převezeno do brněnské nemocnice, kde ale později také zemřelo. Tři lidé zemřeli při nehodě příměstského autobusu, která se stala v lednu u Horoměřic u Prahy.