Tři lidé zemřeli při autonehodě v Třeboni, dalších šest je zraněných

Při nehodě dvou osobních aut v Třeboni zemřeli tři lidé a šest dalších se zranilo. Silnice z Třeboně do Lomnice nad Lužnicí je zcela uzavřena. Uvedla to krajská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Všech šest zraněných přepravili záchranáři na ošetření do nemocnic, jde o lehká a středně těžká zranění.

V Břilicích, části města Třeboně, se auta srazila kolem 16:45. „Byl to čelní střet, zemřeli dva muži a jedna žena. Ten počet zraněných šest není ještě jistý,“ řekla Uhlířová.

Řidička renaultu, která jela z Lomnice nad Lužnicí, vyjela podle policie pravděpodobně do protisměru a střetla se s citroënem, řekla Uhlířová. V renaultu byli tři lidé, v citroënu šest. Zemřel pětačtyřicetiletý spolujezdec řidičky renaultu, v citroënu zemřel šestadvacetiletý spolujezdec a pětačtyřicetiletá žena, která seděla na zadním sedadle.

Na místě zasahovaly čtyři posádky záchranářů včetně letecké. „Na místě byli tři zemřelí, kterým se i přes naši snahu nepodařilo pomoci,“ řekla psycholožka jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Šest zraněných lidí má lehká a středně těžká zranění. Pět jich záchranáři převezli do traumacentra českobudějovické nemocnice, jednoho zraněného na urgentní příjem nemocnice v Jindřichově Hradci.

Na hlavním tahu z Českých Budějovic do Třeboně se celý den zhruba dva kilometry před kruhovým objezdem v Třeboni tvořily ve směru od krajského města několikakilometrové kolony.