Ve Strahovském tunelu hořela motorka. Byl uzavřený, hasiči evakuovali 40 lidí

Po požáru havarovaného motocyklu byl v pondělní ranní špičce uzavřen Strahovský tunel na pražském Městském okruhu. Tvořily se dlouhé kolony, hasiči z tunelu evakuovali desítky lidí, aby je neohrozil kouř. Kolem půl deváté opět začala Strahovským tunelem projíždět auta.

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno. Ve dvoukilometrovém tunelu, který spojuje Břevnov a Smíchov, havaroval motocykl, jenž pak začal hořet. „Mělo dojít s největší pravděpodobností k tomu, že motocyklistka, která komunikací projížděla, měla dostat smyk,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Nehoda se stala asi 150 metrů od začátku Strahovského tunelu ve směru na Smíchov. Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové utrpěla motocyklistka při pádu lehké oděrky. U požáru zasahovali hasiči v dýchací technice, kteří z tunelu evakuovali 40 lidí. Uvnitř zůstala asi na půl hodiny prázdná auta. Požár zatím hasiči rychle dostali pod kontrolu a uhasili. „Po sedmé hodině ranní se lidé mohli vrátit,“ uvedl mluvčí pražský hasičů Martin Kavka.

Uzavírka tunelu tvrdě postihla pondělní ranní špičku, nezdrželi se jen řidiči, kteří mířili přímo do Strahovského tunelu, ale i ti, kteří projížděli po jiných částech Městského okruhu. Kolony se tvořily již před vjezdem do komplexu Blanka v Troji, kde dispečeři regulovali vjezd. Auta se hromadila také již od Zlíchovského tunelu v opačném směru.