Koupaliště v Bučovicích letos zahájí sezonu bez tobogánu. Někdo ho zničil hořlavinou

Zničený tobogán v Bučovicích (zdroj: ČT24)

Bazény a koupaliště se chystají na začátek sezony. Většina z nich otevře na konci května. Výjimkou nebudou ani Bučovice na Vyškovsku. Letos se tam ale lidé budou muset obejít bez tobogánu, neznámý pachatel ho totiž, zřejmě schválně, poničil hořlavinou. Škoda přesahuje milion korun.

ez tobogánu přichází bučovické koupaliště o hlavní atrakci. „Někdo ho polil hořlavou látkou, a tím že na několika místech vzplála, je tobogán zcela nepoužitelný,“ řekl starosta Jiří Horák (KDU-ČSL) – a nepochopitelný čin už šetří policie. „Zatím neznámý pachatel poškodil tobogán v délce bezmála čtyřicet metrů,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Starosta zatím neví, jestli se tobogán podaří opravit nebo bude město muset koupit nový. Škodu vyčíslil na víc než milion dvě stě tisíc. „Naštěstí jsme pojištění, takže věříme, že nám většinu škody pojišťovna proplatí,“ dodal starosta.

Tobogán byl výrazným lákadlem, hlavně pro děti a mládež ze širokého okolí. Starosta doufá, že vodní radovánky návštěvníky přitáhnou i bez klouzání. Pořídit nový zřejmě město do zahájení sezony nestihne.

Sezona letních koupališť
Zdroj: ČT24

Brněnská Riviéra otevře až v polovině června

V dalších obcích a městech na jihu Moravy se na sezonu připravují o něco radostněji. Některé otevřou podle počasí už v květnu, většina ve velkých městech ale zahájí sezonu až se začátkem června. Jako jedno z posledních se otevře koupaliště Riviéra v Brně. Dělníky tu nahradí plavci až po rekonstrukci v půli června.

Další opravy přijdou až po sezoně

Po sezoně se chystají opravovat a stavět i další města. Jedenáct milionů korun na úpravu vstupu na městské koupaliště vyčlenili radní ve Veselí nad Moravou. Stavební práce by měly začít ještě letos. Za víc než dva miliony korun zrekonstruují dětský bazén v Hulínu na Kroměřížsku.

Nejvíc bude město investovat do koupaliště v Zubří, tam začaly tento týden stavební práce. Nové koupaliště za víc než sto milionů korun tam otevřou za patnáct měsíců. Po konci letošní sezony začne také rekonstrukce koupaliště ve Valašských Kloboukách. Za osmnáct milionů korun vznikne plocha pro kondiční plavání, relaxaci a dětský bazén.