Kvůli stavbě dálnice D7 musí v Postoloprtech posunout fotbalové hřiště

Kvůli stavbě dálnice D7 posunou v Postoloprtech fotbalové hřiště (zdroj: ČT24)

Stavbě dálnice D7 okolo Postoloprt stojí v cestě fotbalové hřiště, to se proto musí posunout. Místní fotbalový klub o nic nepřijde, ale naopak získá novou hrací plochu i moderní kabiny. Práce mají začít na podzim, stavba dálnice pak nejdříve za tři roky.

Fotbalový klub v Postoloprtech má kolem 150 členů v osmi týmech a většinou děti. Každý zápas postoloprtských fotbalistů je událostí, fandit chodí až dvě stovky nadšenců. „Lidi se o tom baví i v hospodách,“ říká předseda klubu FK Postoloprty Leoš Svoboda. 

„Fotbal v Postoloprtech bude mít za čtyři roky 100 let, takže je to obrovská tradice,“ dodává starosta Zdeněk Pištora (Občané pro město a venkov).

Kvůli stavbě dálničního obchvatu ale hrozilo, že hřiště se zázemím zmizí. Stojí totiž v místech, kudy v budoucnu povede dálnice. Za záchranu areálu město bojovalo skoro deset let. „Celý se posune o 25 metrů směrem k lesu, tam kde je teď plot a kde je hranice pozemku,“ popisuje starosta.

Celý areál se posune o 25 metrů
Zdroj: ČT24

Stavba nového zázemí pro postoloprtské fotbalisty vyjde zhruba na 25 milionů korun, hřiště pak na dalších šest milionů. Kromě nové trávy se počítá i se zavlažovacím systémem. Nové pak budou i branky, ochranné sítě, plot a střídačky.

„Bude tam i osm nových šaten, nová klubovna, nová restaurace, nová tribunka,“ uvádí starosta. Město teď pracuje na projektu, nové hřiště by mohli mít fotbalisté příští rok. Se stavbou dálničního obchvatu se pak má začít po roce 2020.

Plánovaná dálnice D7 kolem Postoloprt vznikne rozšířením současné silnice
Zdroj: ŘSD