V Kobylisích se zabarikádoval muž a hrozil odpálením bomby. Policisté už ho zadrželi

V jednom z bytů v pražských Kobylisích se ve čtvrtek zabarikádoval psychicky nemocný 33letý muž, který vyhrožoval odpálením bomby. Policisté proto evakuovali obyvatele okolních bytů a uzavřeli oblast okolo Famfulíkovy ulice. Nakonec ho po dvou hodinách zadrželi a záchranáři převezli do psychiatrické léčebny.

Policisté přijali telefonát o incidentu na tísňové lince 158 krátce po 11:00. Do Kobylis vyrazili policisté z pohotovostní jednotky, hasiči, záchranáři i vyjednavač. „Obyvatelé dotčeného bloku byli evakuováni a celé okolí bylo uzavřeno. Magistrát hlavního města Prahy s ohledem na okolnosti a panující nízké teploty vyslal k události i vyhřátý autobus,“ upřesňovala policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Po 13:00 dorazila také pražská zásahová jednotka, zhruba půl hodiny nato se podařilo zabarikádovaného muže zajistit a byt prohledat. Žádný výbušný systém či jiný nebezpečný předmět policisté nenašli.

Mladíka pak převzali do péče zdravotníci, kteří ho po vyšetření převezli do Bohnic, informovala na Twitteru pražská záchranná služba. Motiv činu a další okolnosti případu nyní vyšetřují kriminalisté.