Vražda v chatové oblasti na Ústecku. Na místě jsou tři mrtví

Události ČT: Vražda v chatové oblasti na Ústecku. Na místě jsou tři mrtví (zdroj: ČT24)

Policisté vyšetřují vraždu v chatové oblasti u Střížovic na Ústecku. Násilný čin potvrdila krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Na místě jsou tři mrtví. Kriminalisté v současné době ohledávají místo činu. Podle serveru iDNES.cz vnikli pachatelé do chaty, když byli uvnitř rodiče a tři děti. Útočníci měli oba rodiče svázat a potom zabít. Jeden z pachatelů pak byl údajně nalezen zastřelený před chatou.

V Ústeckém kraji jde letos o první případ vraždy a podle informací kriminalistů k trestnému činu došlo v průběhu noci ze 7. na 8. ledna v zahrádkářské kolonii u obce Střížovice.

„Mohu potvrdit, že jsme našli tři oběti, probíhá ohledání, jsme na začátku vyšetřování, bližší informace říci nemohu,“ uvedl vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Martin Charvát.

Odmítl odpovědět na dotaz, zda kriminalisté mají podezřelého či podezřelé. „Bez komentáře,“ doplnil kriminalista. Těla mrtvých už odvezla pohřební služba, kriminalisté stále pracují v okolí, na místě mají i psovody.  

K vraždě došlo v osadě Český Újezd, která  spadá pod Český zahrádkářský svaz. Tajemnice osady Dagmar Rokošová doplnila, že je v ní kolem stovky zahrad. Většina zahrádkářů je ale využívá jen k rekreaci. „Trvale obydlené jsou asi jen čtyři chaty,“ doplnila  Rokošová bez dalších podrobností.