Jedenáct lidí se zranilo při srážce tramvají v Ostravě. Řidič asi začal pozdě brzdit

Události: Jedenáct lidí se zranilo při srážce tramvají (zdroj: ČT24)

Jedenáct lidí se v pátek ráno zranilo při srážce dvou tramvají v Ostravě. Nejčastěji se jedná o středně těžká zranění. Podle policie jeden z řidičů včas nezareagoval a narazil do druhé soupravy.

Tramvaje se srazily ráno ve čtvrt na šest v Opavské ulici v Ostravě-Porubě u zastávky Zahrádky. 

„Jednapadesátiletý řidič tramvaje zřejmě nevěnoval náležitou pozornost provozu. Pravděpodobně pozdě zareagoval na tramvaj jedoucí před ním, která zastavovala před křižovatkou,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Vyzvala svědky nehody a zraněné cestující, aby kontaktovali policii prostřednictvím linky 158.

Hasiči museli na místě zabezpečit tramvaje před požárem a usměrňovat dopravu. Provoz tramvají byl obnoven okolo šesté hodiny.

Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl upřesnil, že zdravotníci na místě ošetřili 11 cestujících. „Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jednalo se o osm žen a tři muže ve věku mezi čtyřiatřiceti a šestašedesáti lety. Utrpěli vesměs středně těžká nebo lehká zranění v hlavy, hrudníku nebo páteře,“ řekl.

Mluvčí dopravního podniku Karolína Rycková dodala, že podle předběžných odhadů při nehodě vznikla škoda několik stovek tisíc korun. „Tramvajová doprava byla v dotčeném úseku zastavena od 05:16 do 05:56 hodin. V úseku Telekomunikační škola - Hulváky jsme zavedli náhradní autobusovou dopravu.“