V Brně udělá autoškolu každý druhý. Zlepšit to má nový studentský web

Brněnské autoškoly testují nové webové stránky s názvem Řídit Brno. Stránky vytvořili studenti Masarykovy univerzity. Portál nabízí přehlednou mapu a videa nejsložitějších tras ve městě.

Při jízdách v Brně neuspěje polovina ze žadatelů. Vylepšit statistiku má projekt mladých lidí z Masarykovy univerzity. Jeden ze studentů ho už v rodinné autoškole testuje.

Projekt s názvem Řídit Brno pro uživatele spustili před několika týdny. Portál obsahuje také mapu a video vybrané trasy.

Stres u zkoušek má být menší

Uchazeči si ji doma můžou projet virtuálně, aby zažili méně stresu v realitě.

Nový web pomáhá autoškolám (zdroj: ČT24)

„Cílem projektu je zvýšit úspěšnost žáků u závěrečných zkoušek z praktických jízd, kdy chceme zvýšit počet absolventů. V Brně udělá autoškolu jen každý druhý,“ řekl Lukáš Eliáš, instruktor autoškoly a jeden z autorů webových stránek.

Portál novým řidičům ulehčí získání řidičského průkazu. Zároveň ale podle instruktorů udělá průjezd městem bezpečnější. „Nový web pro studenty jsem viděl. Věci, které na něm jsou, už jezdíme. Pomůže jim, když se na to podívají, ale potřebují také o dost víc praxe,“ řekl instruktor Roman Provazník z Autoškoly Pelikán.

Mladí řidiči bourají častěji

Mladí řidiči s praxí do pěti let se téměř z jedné čtvrtiny podílejí na smrtelných dopravních nehodách. Z loňských 545 obětí havárií na silnicích jich 130 mají na svědomí právě ti, kteří jezdí méně než pět roků.

Nejčastěji mladí řidiči způsobují nehody kvůli nepřiměřené rychlosti a nezvládnutí svého vozidla.

  • Celkem nehod: 98 864
  • Usmrceno osob: 545
  • Těžce zraněno osob: 2580
  • Lehce zraněno osob: 24 501
  • zdroj: PČR