Z autobusu, který se srazil se dvěma kamiony, vyprostili těžce zraněného řidiče

V Kbelské ulici v Praze 9 se dopoledne srazila dvě nákladní auta a autobus z Nizozemska. Při nehodě se zranilo osm cestujících z autobusu, včetně řidiče, který byl ve vozidle zaklíněn a utrpěl vážná zranění nohou. Silnici pak policie uzavřela.

Nehoda se stala kolem desáté hodiny před sjezdem na Mladoboleslavskou ulici. Podle mluvčího záchranné služby Dominika Horna autobus narazil do nákladního auta jedoucího před ním, když řidič kamionu zabrzdil. Další kamion pak do autobusu narazil zezadu. Při srážce byla vážně poškozena řidičova kabina autobusu a muže museli vyprostit hasiči, uvedl Horn.

Zraněného řidiče záchranáři přepravili na anesteziologicko - resuscitační oddělení pražské vinohradské nemocnice. „Zranění nebyla natolik vážná, abychom ho museli uvést do umělého spánku,“ řekl Horn.

Sedm zraněných převzaly nemocnice

Sedm lehce zraněných cizinců záchranáři rozvezli na úrazové ambulance, tři do vinohradské nemocnice a čtyři do nemocnice Na Bulovce. Podle mluvčího záchranky utrpěli zranění hlavy, hrudníku a rukou, která souvisí s tím, že při nehodě narazili do sedadel pře sebou.

Krátce po nehodě policie i záchranáři uvedli, že zraněno bylo sedm lidí a autobus byl zřejmě z Německa.