Na Vysočanské estakádě je další díra, autobusy musí jinudy

Na Vysočanské estakádě se znovu propadla vozovka. Úsek je dlouhodobě uzavřen pro auta, kvůli havárii tudy ale nemohou jezdit ani autobusy. Dopravní podnik předpokládá, že mimořádná výluka potrvá asi dva dny.

Vysočanská estakáda, která překonává prudké stoupání z Vysočan na Prosek, ještě není opravená po červencovém sesuvu, proto po ní zatím mohou jezdit pouze městské autobusy. Již podruhé během oprav se vozovka propadla znovu, takže se musela doprava ve Vysočanské zastavit úplně.

Propad vozovky ve Vysočanské v červenci 2016
Zdroj: ČT24

Autobusy objíždějí Vysočanskou estakádu ulicí Ke Klíčovu. Linky 182 a 183 proto neobsluhují zastávku Nad Jetelkou. Dopravní podnik odhadl, že objíždět Vysočanskou estakádu bude třeba nejméně dva dny.

Stoupání na Prosek, které – jak název napovídá – vede částečně po mostě, je řidičům k dispozici od roku 1967. Podle měření intenzity dopravy z loňského roku po ní projede více než 6000 aut a autobusů denně. Loni v létě se vozovka propadla po vydatných deštích. Poté byla pro autobusy zprovozněna alespoň jedním pruhem. Krátce před Vánocemi byl ale provoz znovu krátce zastaven kvůli propadu kanalizační vpusti.