V kladenských autoškolách nejde skládat zkoušky. Policie zadržela zdejší komisaře

Reportáž: Kladno bez zkušebních komisařů (zdroj: ČT24)

Kladenští uchazeči o řidičský průkaz na čas přišli o možnost skládat závěrečné zkoušky. Kvůli podezření z vydávání řidičáků bez absolvování všech povinných jízd totiž policie zatkla tři zdejší zkušební komisaře i dva majitele kladenských autoškol.

Pětici podezřelých měli kriminalisté zatknout přímo v jejich domovech, policisté ovšem nechtějí případ podrobněji komentovat. „V tuto chvíli probíhá další šetření a policie z taktických důvodů nyní nebude poskytovat bližší informace,“ uvedla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Komisaři jsou zaměstnanci kladenského magistrátu. Ten sice do jejich činnosti nezasahuje, spojitost případu s kladenskými autoškolami ale potvrdil – a upozornil i na související blokádu pro studenty zdejších autoškol.

„Žadatelé o řidičské oprávnění aktuálně nemohou v Kladně skládat závěrečné zkoušky,“ uvedla městská mluvčí Lenka Růžková. „Zásah Policie České republiky nás nepřekvapil. Nyní aktivně pracujeme na tom, aby se provoz skládání zkoušek co nejdříve obnovil.“