Vyhořelé obchodní centrum v Kopřivnici prohledávají hasiči. Na místě jsou i vyšetřovatelé

Vyhořelé obchodní centrum v Kopřivnici na Novojičínsku začali prohledávat hasiči. Uvedl to mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Zasahují zde rovněž vyšetřovatelé, kteří zjišťují příčinu požáru. K tomu využívají i výškovou techniku.

Podle Kůdely už ráno na místo dorazily tři jednotky dobrovolných hasičů, které pokračují v dohašování. Hustý kouř, který v neděli stoupal z požářiště, byl vidět na kilometry daleko. Poškozeno je nejen zboží, které bylo uloženo v obchodním centru, ale i značná část střechy. V pondělí proto zkoumal stav budovy také statik.

„Požár se měl šířit ze zadní části centra, vyloučeno není ani to, že ho někdo založil úmyslně,“ uvedla redaktorka České televize Markéta Radová, která dění na místě sleduje. Oheň jako první měli zaznamenat zákazníci ve zkušebních kabinkách. „Všimli si, že otvory ve klimatizaci vnikal kouř,“ dodala Markéta Radová. 

Požár v Kopřivnici

Obchodní centrum začalo hořet v neděli odpoledne. Vzplál odpad v jednom ze skladů. Škoda se pohybuje okolo 50 milionů korun, čtyři lidé se zranili, z toho dva hasiči, jeden policista a jeden zákazník. Hasičům nahlásila požár zaměstnankyně obchodního centra.

Podle mluvčího hasičů jde o třetí největší požár v Moravskoslezském kraji v letošním roce podle škody a počtu nasazených jednotek hasičů. Zatím největší byl letos požár z konce července v hale společnosti ŽDB Drátovna v Bohumíně na Karvinsku. Oheň tam tehdy způsobil škodu zhruba 200 milionů korun.

Škodu 107 milionů korun způsobily plameny v únoru při požáru na nádraží v Bohumíně. Oheň na dlouhou dobu zkomplikoval v regionu železniční dopravu. V Bohumíně se provoz do stavu před požárem vrátil až po čtyřech měsících.