Jeden mrtvý a šest zraněných po srážce autobusu s dodávkou u Olomouce

Jeden člověk zemřel a dalších šest lidí bylo zraněno při ranní srážce autobusu s odstavenou dodávkou na dálnici D46 mezi Prostějovem a Olomoucí. Zemřel řidič malého nákladního vozidla a lehce zraněno bylo šest lidí z autobusu, který vezl pět desítek studentů do Krakova a Osvětimi. Dálnice ve směru z Prostějova do Olomouce byla uzavřena téměř sedm hodin, provoz byl obnoven až krátce před 11:00.

Nehoda se stala kolem 04:00. „Řidiče dodávky, který zřejmě opravoval porouchané vozidlo, s největší pravděpodobností přehlédl řidič přijíždějícího autobusu a došlo ke střetu. Následkem nárazu utrpěl řidič dodávky zranění, kterým na místě podlehl,“ sdělila policejní mluvčí Marie Štrbáková. Dopravu policisté u Olšan odklonili.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Pavel Vysloužil sdělil, že těžce zraněného řidiče dodávky se záchranářům nepodařilo oživit. „Další lidé se záchranářům postupně hlásili s lehkými zraněními hlavy, končetin či psychickou reakcí na trauma z nehody,“ uvedl. Sanitky šest zraněných lidí, kteří byli při vědomí a chodili, převezli do olomoucké fakultní nemocnice.

Mluvčí hasičů Zdeněk Hošák dodal, v havarovaném autobusu cestovalo pět desítek lidí. „Jednalo se o dva řidiče a studenty. Na místo nehody jsme vyslali náš autobus, který cestující odvezl k náhradnímu spoji,“ uvedl.

Nehoda na dálnici D46 mezi Prostějovem a Olomoucí
Zdroj: ČT24

Ranní nehoda autobusu je v krátké době v pořadí čtvrtá. Ve čtvrtek při srážce osobního auta s autobusem s dětmi u obce Kněžnice na Jičínsku zemřel pětapadesátiletý řidič auta. V autobuse byly lehce zraněny tři děti, které záchranáři převezli na vyšetření do jičínské nemocnice.

Ve středu havaroval školní autobus u Panenského Týnce na Lounsku, zraněno bylo 47 lidí, z toho většina děti. Minulý týden sjel autobus s 23 malými dětmi do příkopu u Všerub na Plzeňsku. Několik dětí bylo lehce zraněno, nikdo ale nebyl ohrožen na životě ani neutrpěl vážné zranění.