Brno plánuje další rekonstrukce ulic. Řidiči si od dopravních omezení neoddychnou

Řidiče v Brně zdrží i v příštích letech na několika místech rekonstrukce dopravních tahů. V loni opravené ulici Milady Horákové plánuje město výměnu šachetních poklopů. Rekonstrukce čeká i Štefánikovu ulici a Dornych.

Brno chce každý rok opravit jednu z důležitých tepen. Loni skončila rekonstrukce ulice Milady Horákové za více než 200 milionů, letos se za zhruba stejnou částku opravují ulice Horova a Minská. V příštích letech jsou v plánu rekonstrukce ulic Údolní, Benešova nebo Veveří.

Na ulici Milady Horákové se ale dělníci ještě vrátí. I přes omezenou rychlost 30 kilometrů v hodině kryty šachet podzemního parovodu nahlas klapou. Problém nastal hned po rekonstrukci. Město se ale brání, že za to nemůže. Za parovod odpovídají brněnské teplárny. Teplárny sice zajistily částečné odhlučnění, poklopy ale potřebují vyměnit. Opravu magistrát naplánoval na letní prázdniny.

Ulice Štefánikova se v budoucnu změní v městský bulvár
Zdroj: ČT24

Oprav by se měla dočkat více než kilometr dlouhá ulice Štefánikova. Teď je hlavně pro auta. Ta tu často překračují povolenou rychlost a špatně parkují. Po plánované opravě by se ulice měla změnit v městský bulvár.

Budoucí podoba Štefánikovy ulice v Brně
Zdroj: ČT24

Rekonstrukce zahrnuje práce na technické infrastruktuře pod zemí, úpravu komunikace, ale také jejího okolí. Uprostřed silnice zůstanou koleje pro tramvaje. Dva pruhy pro auta se na obou stranách zúží do jednoho. Na to naváže pás pro cyklisty a poté parkovací místa, kterých ubude. Za parkovacími místy bude prostor se zelení a lavičkami nebo místo pro obchody. Město chce do oprav investovat 450 milionů korun. Začít by měly v roce 2018.