Sprejem na gotiku. Vandal se „podepsal“ na Karlův most

Neznámý pachatel posprejoval několik metrů mostní zídky na pražském Karlově mostě. Upozornil na to server Lidovky.cz s odvoláním na webový magazín Tíseň. Případ šetří pražská policie.

Svou bílou stopu zanechal sprejer ve středu odpoledne u sochy Piety na jižní straně Karlova mostu. „Policisté na Karlův most vyjížděli v odpoledních hodinách, grafitti na místě zadokumentovali a případ vyšetřují jako poškozování cizí věci,“ řekla serveru Lidovky.cz mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Policisté se pachatele snaží vypátrat pomocí záběrů z policejních kamer, osobě hrozí až tříleté vězení. Podle Martínkové Karlův most takto nikdo v minulosti nepoškodil, policie se s podobným typem vandalismu setkává jen výjimečně.

Naposledy se jím zabývali v prosinci 2014, kdy japonský turista posprejoval stěnu v podchodu v Divadelní ulici, která je součástí budovy Národního divadla. V říjnu stejného roku si budovu Národního divadla vybrala za cíl také dvojice mladých Francouzů, jež na něm vytvořila černým sprejem několik obrazců.