Pozor výluka: Tento a příští víkend bude omezen provoz metra C

Kvůli opravám se tento a příští víkend zastaví metro C v úseku mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Dopravní podnik totiž plánuje výměnu pražců. Náhradní dopravu budou zajišťovat autobusy XC. V úsecích Letňany–Muzeum a Háje – Pražského povstání bude jezdit metro bez omezení. Další dvě výluky metra pak na Pražany čekají v dubnu a na začátku letních prázdnin.

Na trase metra C se metro zastaví o víkendu 20. až 21. února a rovněž následující víkend 27. až 28. února, a to od zahájení sobotního provozu do ukončení nedělního provozu. Náhradní autobusy XC pojednou po trase Hlavní nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání.

Dopravní podnik nasadí po oba víkendy přibližně od 08:00 do 22:00 informátory v reflexních vestách, kteří budou v okolí uzavřených stanic metra – cestujícím poradí nejen v češtině, ale i angličtině.

Další výluka se uskuteční 16. až 17. dubna, kdy se provoz zastaví na trase A mezi stanicemi Náměstí Míru a Depo Hostivař. Důvodem je výměna výhybky ve stanici Želivského a další opravy v úseku Jiřího z Poděbrad – Želivského.

Nejdelší přerušení provozu se uskuteční na začátku prázdnin, kdy bude omezen provoz na trase C mezi Pankrácí a Roztyly. DPP bude opravovat čtyři výhybky na Kačerově a vyměňovat pražce na jedné koleji mezi Pankrácí a Budějovickou.

Podle předpokladu dopravce pojedou vlaky bez omezení pouze v úsecích mezi Letňany a Pražského povstání. Mezi Háji a Roztyly bude na každé koleji pendlovat jeden vlak. Stejně tak mezi Pankrácí a Pražským povstáním pojede metro rovněž kyvadlově, avšak pouze po jedné koleji – podrobnosti této výluky se ale ještě budou upřesňovat.