Kvůli zmizelému parkovnému obviněn bývalý velitel šternberských strážníků

Šternberk (Olomoucko) – Ze zpronevěry 600 tisíc korun vybraných z parkovacích automatů obvinili kriminalisté bývalého ředitele městské policie Pavla Pospíšila ve Šternberku. Trestní oznámení na něj podal městský úřad poté, co vedení města Pospíšila odvolalo z funkce.

Představitel šternberské městské policie podle policejní mluvčí Jitky Dolejšové přebíral peníze z parkovacích automatů od konce roku 2012 do letošního ledna. „Část použil pro svou vlastní potřebu a městu Šternberk tak způsobil celkovou škodu přesahující 600 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí.

Pavel Pospíšil býval nejenom ředitelem šternberských strážníků, ale i městským radním a stále reprezentuje SNK Společně pro Šternberk a hnutí ANO v zastupitelstvu. Vedení města přišlo na nesrovnalosti v účetnictví při inventuře poté, co Pospíšil odešel od městské policie. „My jsme trestní řízení sami vyvolali, podávali jsme trestní oznámení za město Šternberk a jako poškozený jsme se připojili k náhradě škody, která městu vznikla,“ poznamenal starosta Stanislav Orság.

Starosta ubezpečil, že na nakládání s parkovným město po Pospíšilově aféře dohlíží bedlivěji. „Jsou namátkové kontroly několikrát za rok, které sledují výběr hotovosti z parkovacích automatů,“ přiblížil Stanislav Orság. Město zatím nezavedlo on-line napojení parkovacích automatů na finanční odbor, chce to však učinit při obměně automatů, kterou plánuje v nejbližších letech.