V pražských Měcholupech vybuchlo auto s nastraženou bombou

V pražské čtvrti Horní Měcholupy vybuchlo auto. Řidička se vážně zranila a je v nemocnici. Výbuch způsobila bomba nastražená ve voze. Jak byla aktivována, policie zatím neví. Podle svědků ale vůz explodoval poté, co žena nastartovala. Exploze ji následně vymrštila ven. Na místě zasahovali celý den desítky hasičů a pyrotechnici. Policie explozi vyšetřuje jako pokus o vraždu, obecné ohrožení a poškození cizí věci.

Při výbuchu byla zraněna asi čtyřicetiletá žena. Záchranáři ji napojili na umělou plicní ventilaci a ve stavu umělého spánku převezli do vinohradské nemocnice. „Utrpěla vážná zranění včetně rozsáhlých popálenin,“ dodala mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Auto stříbrné barvy značky Škoda Octavia explodovalo v okamžiku, kdy stálo na parkovišti. Zda zraněná žena byla majitelkou vozu, zatím policie neví.

Na místě byli celý den kriminalisté i pyrotechnik. Milánská ulice, kde auto vybuchlo, byla až do 16:00 pro veškerou dopravu uzavřena. Kousky vozu totiž byly rozmetány do širokého okolí. Až poté, co policie odtáhla poškozený vůz a ohledala místo výbuchu, mohla pozdě odpoledne prostor znovu otevřít.

Vydáno pod